Trīs vienkāršas un ātri pagatavojamas ķirbju ēdienu receptes

3.lapa

pixabay.com

# ĶIRBJU PANKŪKAS

Sastāvdaļas:

  • 200 g pagatavota ķirbja mīkstuma (mīkstums iepriekš izcepts cepeškrāsnī)
  • 150 ml piena
  • 120 g kviešu miltu
  • 40 g cukura
  • 2 olas
  • 30 g kokosriekstu skaidiņu
  • 3 ēd.k. eļļas
  • 1.5 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Bļodā ar dakšiņu samīca ķirbja mīkstumu ar cukuru un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, pievieno olas, eļļu, miltus, kokosriekstu skaidiņas, cepamo pulveri un kanēli, tad iemaisa pienu.

  2. Pankūkas cep uz pannas sakarsētā eļļa no abām pusēm glīti brūnas, pasniedz ar medu.

* Recepte no bloga naskoties.com

Virtuvē

Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.

Svarīgākais