"Kas var būt labāks par šo!" Tā slavenais pavārs Mārtiņš Rītiņš cildināja nevienu vien no saviem pagatavotajiem ēdieniem. Šis teiciens attiecināms arī uz vienu no rudens gardumiem- ķirbi, kas viennozīmīgi būtu dēvējams par šīs sezonas "zvaigzni." Lūk, piecas idejas, ko no tā pagatavot.
# ĶIRBJA UN PUĶKĀPOSTU ZUPA
Sastāvdaļas:
- 500 g muskatķirbis
- viens neliels sīpols
- burkāns
- aptuveni 100 g puķkāposta
- 0.5l buljona
- 1 paciņa kausētais siers "Dzintars"
- 2 tējkarotes olīveļļas
Pagatavošana:
- ķirbi, sīpolu, burkānu nomizo;
- visus nomizotos dārzeņus sagriež nelielos gabalos;
- katliņā uzkarsē divas tējkarotes olīveļļas, ber iekšā burkānus un apcep tos;
- kad burkāni nedaudz apcepti tiem pievieno sīpolus un cep aptuveni 2 minūtes;
- apceptajiem dārzeņiem pievieno buljonu un vāra uz nelielas uguns;
- kad burkāni kļuvuši teju mīksti, katlā ber puķkāpostu un ķirbi;
- nepieciešamības gadījumā pievieno papildu buljonu;
- vāra līdz dārzeņi mīksti;
- noņem katliņu no uguns un dārzeņus sablenderē;
- zupai pievieno kausēto sieru, ļauj tam izkustu un katliņu liek atpakaļ uz uguns;
- vāra līdz "pirmajam burbulim".
PADOMS: Zupu pasniedz ar grauzdētu maizi
Turpinājumu lasi nākamajā lapā