Kā atgūt enerģiju tumšajā ziemas laikā?

© Lifehacks.lv

Lai arī ziema lēnām iet uz otru pusi, tā vēl joprojām rit pilnā sparā. Varētu teikt, ka ik dienu mūs pārsteidz laika apstākļi aiz loga. Te vienu brīdi biezas kupenas nomaina pirmie plusi, nākamajā brīdī pilnā sparā plosās vētra. Kā šajā mainīgajā laikā saglabāt dzīvesprieku un enerģiju?

Varu teikt, ka vienmēr ziemas laikā, man ir spēku izsīkums. Rodas tāda, kā apātija. Neko īsti negribas darīt, nogurums bieži vien uzvar vēlmi kaut ko iesākt.

Nereti, lai justos enerģiskāk, talkā ņemu dažādus uztura bagātinātājus. Tomēr, lai rastu dzīvesprieku, var izlīdzēties arī ar dažādām citām metodēm.

Viena no lietām, kas man palīdz gūt enerģiju, ir garas pastaigas. Šāda aktivitāte vienmēr atstāj pozitīvu iespaidu.

Pastaigu laikā ir ne tikai iespējams fiziski izkustēties, bet arī "izvēdināt" galvu. Par spīti tam, kādi laika apstākļi valda aiz loga, lielākoties cenšos doties ik dienu īsākās vai garākas pastaigās.

Vēl viena lieta, kas man palīdz saglabāt enerģiju, ir dažādi augļi, ogas. Šajā brīdi labi noder iepriekš sarūpētais, piemēram, saldētavā esošās vasaras ogas. Šādi, uzņemot nepieciešamos vitamīnus, organisms jūtas labāk.

Būtiska lieta noteikti ir arī sakārtots miega režīms. Ar šo man iet visgrūtāk. Svarīgi ir iet gulēt laicīgi, lai no rīta jūtamies atpūtušies un izgulējušies. Domāju, ka daudziem ar to veicas līdzīgi kā man. Sanāk iet gulēt mazliet par vēlu. Brīžos, kad esmu sakārtojusi savu miega režīmu, jūtos patiešām labāk. Ekspertu teiktais par astoņām stundām miega tik tiešām ir patiess. Naktīs, kad guļu vismaz astoņas stundas, jūtos labāk. Pie šī noteikti man būtu jāpiestrādā.

Man liekas, ka arī laba veselība ietekmē to, kā emocionāli jūtamies. Tāpēc ziemas laikā svarīgi ir rūpēties par veselību, imunitāti. Lai ne tikai šajā laikā ar Covid-19 nesaslimtu, bet "nesaķertu" arī ierastās ziemas iesnas. Es imunitāti cenšos stiprināt ar jau visiem zināmajām metodēm - ingveru, citronu, medu. Mani ziemas vakari nav iedomājami bez siltas tējas, kurai pievienoju klāt iepriekš nosauktās lietas.

Kā tu ziemas laikā cīnies ar spēka izsīkumu?

Svarīgākais