Atspirdzinoši vasaras dzērieni

© Lifehacks

Karstajās vasaras dienās tā vien prasās veldzēt slapēs ar kādu atsvaidzinošu un spirdzinošu dzērienu. Bet kādu labāk izvēlēties?

Es varu ieteikt veselus trīs! Ne visi karstajās dienās labprāt malkotu saldu ledus kafiju vai ledus tēju. Kādam karstajās dienās prasās kaut kas salds, citam atsvaidzinošs, bet vēl kādam kaut kas veselīgs.

Man tas parasti ir atkarīgs no pašsajūtas un pat garastāvokļa. Tāpēc esmu izmēģinājusi dažādus veldzējošus dzērienus. Padalīšos ar savām trīs iecienītākajām dzērienu receptēm, kuras visbiežāk man ir labs palīgs, lai atspirdzinātos karstajā vasarā.

1. Ledus kafija - dzīves baudītājiem

Lai pagatavotu ledus kafiju nepieciešama, protams, kafija, ūdens, ledus, piens. Zinu, ka citi savai ledus kafijai pievieno klāt dažādu garšu un aromātu sīrupus, taču manā receptē tie nav iekļauti. Es klāt šai kafijai pievienoju vaniļas cukuru, kanēli vai ja vēlos "riekstaināku" garšu, pievienoju klāt kafijai karoti veikalā nopērkamā riekstu kapučīno.

Kāpēc es nelieku klāt sīrupu? Jo parasti šādi sīrupi man ir pa saldu. Tāpēc izvēlos pievienot klāt vai nu vaniļas cukuru vai kanēli. Riekstu kapučīno ir lielisks garšas pastiprinātājs, jo tajā ir visai maz kofeīna, bet ir klāt riekstu aromāts un cukurs. Tāpēc nevajadzēs pievienot klāt papildus cukuru.

Kā pagatavot? Pavisam vienkārši! Es kafijas automātā pagatavoju kafiju, bet vari arī uztaisīt kafiju ar tējkannas palīdzību. Kad kafija gatava, to atstāju mazliet atdzesēties. Tā kā man mājās ir piena putotājs, tad kafijai klāt pievienoju putotu pienu. Taču, ja mājās tādā nav, tad bez tā var iztikt, pievienojot kafijai klāt vienkārši atdzesētu pienu.

Kad kafija ir padzisusi, tad lieku klāt vai nu vienu tējkaroti vaniļas cukura, vai tējkaroti kanēļa, vai riekstu kapučīno. To visu samaisu un ielieku ledus gabaliņus. Pēc tam pievienoju klāt pienu. Tas arī viss, tik vienkārši!

2. Ūdens + gurķis + selerija + piparmētru lapiņas - veselīgs atspirdzinājums

Karstajās vasaras dienās, kad nekārojas nekas salds, labprāt slāpes veldzēju ar pavisam vienkāršu, atspirdzinošo dzērienu.

Visbiežāk šāds dzēriens, ūdens, kuram klāt tiek pievienots gurķis, selerija un piparmētru lapiņas, tāds arī tiek baudīts. Ir viens bet! Es šajā dzērienā neatstāju "peldēties" sastāvdaļas, bet sablenderēju tās kopā, tādējādi tiek pastiprināta ūdens garša.

Sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no tā, cik lielu glāzi vai krūku ar šo ūdeni taisīsi un no tā, cik intensīvu garšu vēlies iegūt. Eksperimentē un atrodi sev iecienītāko garšu līdzsvaru!

3. Piparmētru dzēriens - saldummīļiem

Viens no maniem mīļākajiem saldajiem slāpju veldzējošajiem dzērieniem ir piparmētru dzēriens.

Šo dzērienu parasti pagatavoju no iepriekš sagatavota sīrupa.

Kā pagatavot sīrupu? Būs nepieciešamas piparmētru lapiņas, citronskābe, cukurs un ūdens. Piemēram, paņem spaini un to līdz pusei piepildi ar piparmētru lapām, ieber spainī trīs paciņas citronskābes un uzlej virsū verdošu ūdeni, lai spainis būtu pilns. Atstāj to uz diennakti ievilkties. Nākamajā dienā nokās dzērienu. Ielej katlā un pievieno klāt aptuveni 3 kilogramus cukura var arī vairāk, ja gribas ļoti saldu dzērienu. Tad šo visu uzvāra un iepilda pudelēs vai burkās.

Kad šāds sīrups ir gatavs, vasarā es to baudu ar aukstu gāzēto ūdeni. Tam var pievienot klāt arī citrona šķēlīti!

Izmēģini arī citus LifeHacks ieteiktos vasaras spirdzinošos kokteiļus.