Maskošanās laiks

© lifehacks.lv

Mani 28 gadi strādā kā laba mēraukla jautājumam "kas ir Halovīns?". Pirms 15-20 gadiem, šķiet, es par tādu nebiju dzirdējusi, vien tik cik Holivuda caur TV pastāstīja. Mārtiņdienas tirdziņš, pārģērbšanās ziemas saulgriežos, sveču liešana februārī! Lūk, svētki, kurus skolās joprojām neaizmirst (un jauki, ka tā!). Kam Halovīns vajadzīgs?

Nepārprotiet! Nemusinu uz ķirbju šķaidīšanu vai bērnu bāršanu, kuri diedelē saldumus.

Iešana masku gājienos arī pie mums nav noslēpums. Varētu teikt, ka latviešiem tā ir nopietnāka nodarbe, pat maģiska, kad tiek domāts par auglības piesaistīšanu jaunajam gadam. Un ja Halovīns ir viens vakars, tad ķekatās var doties no Mārtiņiem līdz Meteņiem - teju trīs mēnešus. Protams, populārākais ķekatu laiks ir Ziemassvētki.

Lai arī ko tu izvēlies atzīmēt - Halovīnu, došanos ķekatās, vēlies ziemas masku balli (kuras notikšana varbūt pašlaik ir apdraudēta, lai arī visiem ir maskas) - svētku sajūtu vari radīt vien pats! Un tas vienalga, vai velies pārģērbties uz vienu nakti par kādu mošķi vai vēlies pieburt veiksmīgu nākamo gadu.

Zināms, ka pašlaik "masku gājiens" notiek, aizejot vien līdz lielveikalam, taču to var padarīt vēl patīkamāku un pieskaņotu svētkiem, pārvēršot to par kostīmu.Varu tikai apbrīnot DIY (do it yourself jeb dari pats) entuziastus, kuri pandēmijas laikam ir ātri pieskaņojušies. Laime iet caur vēderu? Atzīmē rudeni ar sezonāliem ēdieniem un saldiem kārumiem!

Mums kalendārā sēru dienu ir par daudz, tāpēc par ļaunu svinēt rudeni, Halovīnu vai izpētīt senču tradīcijas ir vērts, jo šis gadalaiks pavisam noteikti nav drūms laiks!

Svarīgākais