Lieldienas karantīnā - iespēja skaistas lietas piedzīvot pirmo reizi!

© Lifehacks.lv

Jaunā koronavīrusa pandēmija ieviesusi virkni izmaiņu mūsu dzīvē - mums ir noteikti dažādi ierobežojumi, esam iemācījušies strādāt no mājām, bet pārtiku pirkt internetā. Tūlīt būs klāt gada pavasarīgākie svētki un mūs atkal sagaida kas jauns - iemācīties svētkus svinēt mājās.

Šis laiks būtu jāuztver kā iespēja. Iespēja piedzīvot skaistas lietas pirmo reizi! Iemācīties uz lietām paskatīties savādāk.

Kā zināms, Lieldienas parasti ir svētki, kad, tāda vai citāda iemesla vadīti, dodamies ārā - ripinām olas, meklējam Lieldienu zaķi, un galu galā varbūt pirmo reizi pēc garās ziemas cepam šašliku un to visu darām kuplā ģimenes vai draugu lokā.

Šogad gan viss būs citādi, jo koronavīrusa pandēmija diktē savus noteikumus. Nu ne gluži viss, protams.

Vairākas Lieldienu tradīcijas mēs varam saglabāt arī šogad. Piemēram, varam mājās nokrāsot olas, pagatavot Lieldienu gardumus un uzklāt svētku galdu. Starp citu, rakstījām par to, kā skaisti uzklāt galdu Lieldienās - 3 vērtīgi padomi. Var iedvesmoties un smelties lieliskas idejas.

Taču stāsts nav tik lielā mērā par ierastajām Lieldienu tradīcijām, bet par to, ko šajās Lieldienās mēs varam darīt pirmo reizi! Tieši tā, situāciju patlaban mēs mainīt nevaram, bet varam paskatīties uz to no citas - pozitīvās - puses.

Manu uzmanību visvairāk piesaistīja sestdien gaidāmais Andreja Osokina koncerts tiešsaistē. Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” saviem klausītājiem piedāvā baudīt Lieldienu koncerta tiešraidi. Programmā - trīs mūzikas dižgaru - Johana Sebastiāna Baha, Kloda Debisī un Ludviga van Bēthovena - skaņdarbi, kurus uz klavierēm atskaņos izcilais latviešu pianists Andrejs Osokins. Biļetes var nopirkt internetā, un arī koncerts skatāms internetā.

Tāpat daudziem neatņemama Lieldienu daļa ir dievkalpojums. Jā, mēs šogad nevarēsim to apmeklēt, bet labā ziņa - to neviens nav atcēlis un dievkalpojumam varēs sekot līdzi internetā. Kā vēstīja Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins, šajā gadā, kad dzīvojam ārkārtas situācijā, Lieldienas - Kristus Augšāmcelšanās svētki - būs, bet citādāki. Varēsim piedalīties dievkalpojumos attālināti.

Vēlreiz gribu uzsvērt - ja nevaram mainīt situāciju, mainām attieksmi. Iespējams, tādas Lieldienas kā šogad (ar koncertu vai dievkalpojumu internetā) vairs nepiedzīvosim nekad. Tāpēc izbaudām svētkus jebkurā gadījumā!

Elektroniskā Lieldienu kartīte

Bet, ja vēlies pārsteigt savus tuviniekus- nosūti viņiem elektronisku apsveikumu. Internetā pieejami daudz un dažādi maketēšanas rīki, kas var palīdzēt sagatavot unikālu kartiņu, piemēram, vietne www.canva.com.

Kas jādara:

  • ielogojies ar savu Google vai Facebook kontu;
  • meklētājā ieraksti "easter" (Lieldienas) un izvēlies noformējumu;
  • uzspied uz izvēlētā noformējuma un atvērsies jauns rediģēšanas logs;
  • tagad kartīti vari pielāgot un noformēt;
  • kad tas paveikts, lejupielādē to un kā pielikumu nosūti tuviniekiem un draugiem soctīklos.

Ekrānuzņēmums no Canva

P.S. Zelta vērtu padomu sniedzis arī premjers Krišjānis Kariņš, kurš Intervijā LTV "Rīta Panorāmai" arī rekomendēja neapciemot savus radus un draugus, bet satikties tiešsaistē un olu kaujas, iespējams, rīkot, sitot pret ekrāniem.

"Šūposimies paši Lieldienās, lai mēs Jāņos visi varētu kopā līgot," pauda Kariņš.

Svarīgākais