3 iemesli, kāpēc izmantot alveju matu kopšanā

© unsplash.com

Alvejai jau izsenis tiek piedēvētas ārstnieciskas un antibakteriālas īpašības. Tieši tamdēļ alveju mēdz izmantot dažādu skaistumkopšanas produktu pagatavošanā. Visbiežāk, iespējams, ir dzirdēts, ka alveju izmanto, lai dziedētu saules radītos apdegumus. Taču tas nav viss, alveja ir laba arī jūsu matiem!

unsplash.com

1. Alveja - dabisks matu augšanas stimulators

Alvejas mīkstums satur spēcīgas barības vielas, kas var stiprināt matu folikulus, veicinot veselīgu matu augšanu. Ieklājot alvejas mīkstumu galvas ādā, tas palīdzēs augt jauniem, veseliem un spēcīgiem matiem. Tāpat alveju ieteicams ieklāt matos tiem, kuri cīnās ar blaugznām vai sausu galvas ādu.

unsplash.com

2. Dabīgs matu kondicionieris

Alveju var atrast dažādu matu kopšanas līdzekļu sastāvā, tostarp kondicionieros. Eksperti norāda, ka vērtīgi ir ne tikai lietot dažādus rūpnieciski ražotus skaistumkopšanas produktus, kuru sastāva ir alveja, bet arī pašu alveju, kāda tā ir. Ieklājot matos alvejas mīkstumu, jūs uzturēsiet veselīgu pH līmeni galvas ādā, pasargāsiet matus no neveselīgajiem UV stariem. Tāpat alveja var palīdzēt nomierināt sakairinātu, niezošu galvas ādu.

unsplash.com

3. Mitrina sausus un novājinātus matus

Ja jūsu mati ir sausi, trausli vai sprogaini, alvejas var palīdzēt tos mīkstināt un mitrināt, piešķirot tiem spīdumu. Alveja palīdzes pabarot un mīkstināt sausus, bojātus matus. Tāpat alvejas pretmikrobu un antiseptiskās īpašības palīdz notīrīt netīrumus, sebumu un produktu paliekas no galvas ādas un matu šķipsnām, tādējādi novēršot blaugznu un citu galvas ādas problēmu iespējamību.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Steidzīgajās ikdienas gaitās pat nenojaušam, ka daudzi mūsu paradumi var kaitēt zobu veselībai. Iespējams, no dažiem var atbrīvoties bez pūlēm, bet ar citiem tik labi neveiksies.

Svarīgākais