3 ķermeņa vietas, kuras obligāti ir jāmazgā katru dienu

© unsplash.com

Katram ir savi mazgāšanās paradumi. Daži uzskata, ka duša no rīta kalpo kā labs veids, kā atsvaidzināties un sākt dienu možam, savukārt citi uzskata, ka duša vakaros ir veids, kā relaksēties. Dermatologs Sandijs Skotnickis uzskata, ka katru dienu nevajadzētu iet dušā, taču obligāti katru dienu ir jānomazgā trīs ķermeņa vietas.

Dermatologs neiesaka katru dienu mazgāties dušā, jo tādējādi var tikt sausināta āda un veidoties dažādas ādas problēmas, jo tiek noskalotas nost no ķermeņa dabīgas eļļas, kas pasārgā ādu no kaitīgās vides apstākļiem. Lai arī dermatologs neiesaka katru dienu iet dušā, tomēr viņš aicina ietvērot labu higiēnu.

unsplash.com

1. Paduses

Dermatologs uzsver, ka, lai arī nevajadzētu katru dienu mazgāties dušā no galvas līdz kājām, taču paduses ir viena no tām ķermeņa vietām, kuru nepieciešams katru dienu mazgāt. Tas jādara ne tikai tāpēc, ka mēs svīstam un var rasties nepatīkams aromāts, bet arī tāpēc, lai padusēs nesavairotos mikrobi, kas secīgi varētu veicināt ādas iekaisumu rašanos.

unsplash.com

2. Cirkšņi

Vēl viena ķermeņa vieta, kuru katru dienu nepieciešams mazgāt, ir cirkšņu zona. Cirkšņi, tāpat kā paduses, ir vairāk pakļauti matiņu ieaugšanas riskam, kā arī šajā zonā var veidoties sēnīte, ja netiek ievērota laba higiēna. Lai izvairītos no infekcijām, šī ķermeņa zona ir jāmazgā katru dienu.

unsplash.com

3. Pēdas

Arī pēdas ieteicams mazgāt katru dienu. Tās var būt klātas netīrumiem, ja dienas laikā staigājat basām kājām. Tāpat pēdas svīst un uz tām uzkrājas baktērijas, kas mīl mitrumu, tieši tāpēc, lai neviecinātu dažādu ādas problēmu veidošanos, pēdas jāmazgā katru dienu!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!