4 iemesli, kāpēc veidojas kāju tūska

© unsplash.com

Noteikti ikviena kaut reizi dzīvē ir pamanījusi, ka novelkot zeķes uz kājām, potīšu apvidū ir parādījušies sarkanīgi nospiedumi. Visbiežāk to saistām ar pārlieku ciešām zeķēm, kuras stingri pieguļas pie kājas, tomēr reizēm tam var būt pavisam cits izskaidrojums. Ja bieži pamanāt šādus sarkanus nospiedumus uz kājām, ķermenis, iespējams, signalizē par kādu veselības problēmu.

unsplash.com

1. Augsts asinsspiediens

Ja jums šķiet, ka jūsu kājas ir smagas un pietūkušas, iemesls tam var būt šķidruma aizture organismā, kas uzkrājas tieši jūsu apakšstilbos. Ierasti šādās situācijās jūs varat neizjust nepatīkamas sajūtas, taču, ja valkāsiet cieši pieguļošas zeķes, varat just diskomfortu. Šķidruma aizture organismā var izraisīt augstu asinsspiedienu.

unsplash.com

2. Varikozas vēnas

Brīžos, kad kājās esošās vēnas novājinās, tās nevar pietiekami ātri atgriezt asinis jūsu sirdī. Asins plūsma palēlinās un tas var izraisīt sāpīgu pietūkumu kājās. Ja jums regulāri uz kājām parādas sarkani nospiedumi no zeķēm, iespējams, jūsu organisms mēģina brīdināt, ka jums ir varikozas vēnas.

unsplash.com

3. Dehidrācija

Ja jūsu ķermenis nesaņem pietiekami daudz ūdens, tas var ietekmēt dažādus procesus jūsu organismā, tai skaitā arī asins plūsmu un asinsvadus. Asinis var lēnāk cirkulēt un pateicoties tam var piepamt kājas. Līdz ar to obligāti ik pa laikam padzerieties, lai neizjustu slāpes!

unsplash.com

4. Medikamentu blakusparādības

Atsevišķi medikamenti var izraisīt ķermeņa pietūkumu, tai skaitā apakšstilbu. Kā izrādās, tad tieši dažāda veida antidepresanti un asinsspiediena zāles var veicināt kāju tūsku. Tāpat arī kontracepcijas medikamenti (īpaši kontracepcijas tabletes, kas satur estrogēnu) var mainīt hormonu līmeni sievietes ķermenī un izraisīt ūdens aizturi, un kāju pietūkumu.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.



Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!