4 sliktas elpas cēloņi

© pexels.com

Halitoze jeb slikta elpa, iespējams, ir viens no nepatīkamākajiem un pat apkaunošākajiem stāvokļiem, kāds var būt, ja atrodamies ārpus mājas un mums nākas komunicēt ar daudziem cilvēkiem. Pie sliktas elpas var būt vainojamas dažādas lietas, ne tikai iepriekš apēstā pārtika. Lasiet tālāk rakstu un uzziniet, kas var būt par cēloni tam, ka jums ir slikta elpa!

unsplash.com

1. Pārtika

Nav nekāds brīnums, ka ēdot produktus, kuriem piemīt spēcīgs aromāts, piemēram, ķiplokus, sīpolus, čili piparus, tie var veicināt sliktu elpu. Bet vai esat pamanījis to, ka, apēdot šādus produktus, pēc zobu iztīrīšanas nepatīkamais aromāts tāpat saglabājas? Tas ir tāpēc, ka kamēr šos produktus organisms nav pārstrādājis, tikmēr nepatīkamais aromāts nekur neizzudīs.

unsplash.com

2. Slikta mutes higiēna

Vēl viens būtisks iemesls, kāpēc mūsu mute var nelabi ost, ja mēs neievērojam pareizu mutes higiēnu. Precīzāk būtu tiekt, ja netīram zobus regulāri. Pēc ēšanas mūsu zobu starpās mēdz iesprūst ēdienu atlikumi, kā rezultātā, ja neregulāri tīram zobus, tas ne tikai bojā to stāvokli, bet arī veicina sliktu elpu.

unsplash.com

3. Veselības problēmas

Arī dažādas veselības problēmas var būt vainojamas pie tā, ka jums ir slikta elpa. Piemēram, sausas mutes sindroms jeb kserostomija. Tomēr šī nav vienīga problēma, kas var veicināt sliktu elpu. Nepatīkamu aromātu mutē var veicināt arī atsevišķi medikamenti, elpošana caur muti, dažādas infekcijas un iekaisumi.

unsplash.com

4. Diētas

Krasas un stingras diētas ievērošana var būt ne tikai bīstama veselībai, ja pēkšņi strauji samaziniet uzņemto kaloriju daudzumu, bet var arī izraisīt halitozi jeb sliktu elpu. Pie tā var būt vainojams tas, ka šādās drastiskās diētās visbiežāk tiek izslēgti ogļhidrāti. Brīdi, kad mūsu organisms nesaņem pietiekami daudz ogļhidrātu, tas sāk izmantot organismā esošās proteīna rezerves, lai radītu enerģiju. Norisot šādam procesam, organsimā izstrādājas ketons, kura viena no blakusparādībām ir slikta elpa.





Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!

Svarīgākais