3 tautas medicīnas metodes veselības veicināšanai, kuras ārsti neiesaka piekopt

© unsplash.com

Pastāv daudz un dažadas tautas medicīnas metodes, kā cīnīties ar visvisādām problēmām. Reizēm šie ieteikumi var lieti noderēt, tikmēr citi var radīt vairāk ļauna nekā laba. Eksperti iesaka nekādā gadījumā neveikt šīs tālāk aprakstītās darbības!

unsplash.com

1. Mīts: auss tīrīšana ar sveci

Kā zināms, tad nav ieteicams ausis tīrīt ar vates kociņiem. Šādi varam tikai satraumēt mūsu dzirdi. Tomēr liela daļa cilvēku neņem vērā ārstu ieteikumus. Tikmēr citi ķeras klāt pie radikālākām metodēm un, lai atrbīvotos no ausu sēra, izmanto īpašas sveces. Ar šādu metodi bieži vien aizraujas cilvēki, kuriem ir radušās nopietnas problēmas, izveidojušies sēra korķi ausīs. Internetā ir iespējams iegādāties īpašas sveces, kuras ieliekot auss kanāla un aizdedzinot, var "iztīrīt" ausis. Otoloģe, laringoloģe Dženifera Smullena min, ka šāda pašdarbība var būt ļoti bīstama. Šādas "procedūras" veikšana mājās ir ļoti riskanta, jo jūs varat apdedzināt auss kanālu, bungādiņas, kā arī zaudēt dzirdi. Ārste iesaka labāk apmeklēt speciālistu, nekā nodarboties ar tautas medicīnu mājās.

unsplash.com

2. Mīts: viskijs palīdz mazināt zobu sāpes zīdaiņiem

Brīdī, kad mazulim sāk augt zobiņi, viņi kļūst raudulīgi, jo tas rada lielu diskomfortu. Lai palīdzētu mazulim justies labāk, vecāki mēdz izmēģināt dažādas metodes. Viena no metodēm, ko iesaka veikt, ir bērna smaganu sasmērēšana ar viskiju. Zobārsts Stenlijs Aleksandrs norādā, ka šo metodi nevajadzētu piekopt vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, zīdaiņiem nevajadzētu lietot alkoholu. Otrkārt, viskijam nepiemīt sāpju mazinošas īpašības. Zobārsts iesaka labāk dot bērnam kaut ko vēsu, piemēram, aptiekās ir iespējams iegādāties speciālas rotaļlietas, kuras ievietojot saldētavā paliek aukstas. Pateicoties vēsajam efektam, bērnam, gružot šādu rotaļlietu, samazinās diskomforta sajūta un sāpes.

unsplash.com

3. Mīts: sviests palīdz dziedēt apdegumus

Masačūsetsas slimnīcas apdegumu nodaļas ķirurgs Roberts Šeridans norāda, ka pastāv mīts, ka apdegumus ļoti labi dziedē sviests. Tomēr tā nav tiesa. Ārsts atzīst, ka apdeguma gadījumā, ja uz tā uzklāsiet sviestu, pastāv neliela iespēja, ka uz mirkli sāpes var kļūt mazākas, jo tas atvēsinās brūci. Tomēr, uzklājot sviestu uz apdegumiem, pastāv liels infekcijas risks. Ja esat ieguvis apdegumus, labāk nenodarboties ar pašārstēšanu, bet gan griezties pēc padoma pie farmaceita, vai pie mediķiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais