5 iemesli, kāpēc kanēlis ir labs veselībai un izskatam

© unsplash.com

Kanēlis tiek iegūts no kanēļa koka mizas un jau izsenis tiek izmantots gan kā garšviela, gan kā veselību veicinošs līdzeklis. Bet kādas īpašības piemīt kanēlim un kāpēc to vajadzētu lietot uzturā, uzziniet, izlasot šo rakstu!

unsplash.com

1. Samazina cukura līmeni asinīs

Ir veikti vairāki pētījumi saistībā ar kanēļa ietekmi uz veselību. Vairākos no tiem ir pierādīts, ka kanēlis ir labs cilvēkiem ar cukura diabētu. Iespējams, kanēlis var pazemināt cukura līmeni asinīs. Lai arī citos pētījumos šis apgalvojums tiek vērtēts pretrunīgi, tomēr viennozīmīgs viedoklis par to nav izveidojies.

pexels.com

2. Paātrina vielmaiņu

Kanēlī esošā ēteriskā eļļa, kuru dēvē par kanēļmaldehīdu, veicina tauku dedzināšanas procesu organismā. Tāpēc kanēli ieteicams pievienot, piemēram, brokastu putrai, ja vēlaties zaudēt svaru. Tomēr svarīgi ir atcerēties, ka tikai ar kanēli neizdosies iegūt savu sapņu formu!

unsplash.com

3. Veselīgai sejas ādai

Meklējot internetā dažādas sejas masku pagatavošanas "receptes", bieži vien tiek piesaukts kanēlis. Šajās receptēs tiek apgalvots, ka kanēlis palīdz cīņā ar pūtītēm un sejas apsārtumu. Vien daži pētījumi apstiprina šos apgalvojumus. Ja vēlaties pievienot sejas maskai kanēli, tad ieteicams izmantot Ceilonas kanēli. Tam piemīt antibakteriālas īpašības.

unsplash.com

4. Samazina asinsspiedienu

Atsevišķos pētījumos pierādīts, ka, katru dienu ēdot kanēli (vismaz trīs mēnešu garumā), sistoloskais asinsspiediens var pazemināties jeb noregulēties. Šobrīd nav zināms, cik daudz kanēļa dienā nepieciešams ēst, lai noregulētu asinsspiedienu un vai tas 100% darbojas. Zinātniekiem nepieciešams veikt vēl papildu izpēti.

unsplash.com

5. Pazemina holesterīna līmeni

Nelielā pētījumā, kurā piedalījās 60 cilvēku, viņi katru dienu (kopumā 40 dienas) apēda aptuveni 1/4 tējkarotes kanēļa. Noslēdzoties pētījumam, atklājās, ka tā dalībniekiem bija pazeminājies "sliktā" holesterīna līmenis (ZBL). Tikmēr citā pētījumā atklājās, ka, ēdot katru dienu kanēli, var ne tikai pazemināties ZBL, bet arī kopējais holesterīna līmenis, tajā pašā laikā paaugstinoties labajam holesterīna līmenim.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Steidzīgajās ikdienas gaitās pat nenojaušam, ka daudzi mūsu paradumi var kaitēt zobu veselībai. Iespējams, no dažiem var atbrīvoties bez pūlēm, bet ar citiem tik labi neveiksies.

Svarīgākais