5 neparastas higiēnas kļūdas, kuras pieļauj teju ikkatrs

© unsplash.com

Šīs ir piecas populārākās higiēnas kļūdas, kuras pieļaujam paši nemaz neapzinoties!

pexels.com

1. Sejas mazgāšana tikai pēc fiziskām aktivitātēm

Vienmēr pēc fizisku aktivitāšu veikšanas mēs ejam dušā, nomazgājam seju. Bet cik bieži mēs, piemēram, seju nomazgājam pirms sportošanas?

Eksperti iesaka seju nomazgāt pirms sportošanas, lai noņemtu ne tikai dekoratīvo kosmētiku, bet atbrīvotos arī no citiem netīrumiem, kas uz sejas ādas uzkrājušies dienas laikā. To nepieciešams veikt, lai āda labāk elpotu un neaizsprostotos poras.

pexels.com

2. Mitru nagu griešana

Mitrus nagus ir daudz vieglāk nogriezt nekā sausus, jo tie ir kļuvuši mīkstāki. Lai arī mitrus nagus ir vieglāk nogriezt, eksperti norāda, ka tā nav laba ideja. Mitri nagi vieglāk pakļaujas jeb izliecas brīdi, kad tos griežam, līdz ar to tos būs grūtāk nogriezt taisni.

pexels.com

3. Ķermeņa noslaucīšana pēc dušas/vannas

Pirmais, ko mēs darām iznākot no dušas, mēs noslaukam savu ķermeni ar dvieli. Izmantojot pārāk "asu" dvieli mēs noslaukām nost no ķermeņa atmirušās ādas šūnas, kas pasargā ādu no apkārtējās vides ietekmes. Tāpēc eksperti iesaka labāk slaucīties ar ļoti maigu un mīkstu dvieli, vai arī pagaidīt, kad ķermenis pats nožūs.

pexels.com

4. Aromatizēti sieviešu higiēnas produkti

Veikalos pieejams ļoti plašs klāsts dažādu ieliktnīšu, pakešu un tamponu. Tie atšķiras ne tikai pēc to izskata, bet arī aromāta. Lai arī var šķist, ka šādi aromatizēti higiēnas produkti būs labāki nekā tādi, kas ir bez smaržas, tā tomēr nav. Eksperti norādā, ka šādi produkti var veicināt pH līmeņa disbalansu, kā arī radīt kairinājumu dzimumorgānos.

unsplash.com

5. Ausu tīrīšana

Eksperti izceļ, ka ausu tīrīšana kā tāda nav ieteicama, jo sērs ir nepieciešams tam, lai aizsargātu mūsu jutīgo dzirdes orgānu. Tomēr visbiežāk mēs tās kārtīgi iztīram, izmantojot vates kociņus. Bet vai jūs mēdzat mazgāt arī ausu otru pusi jeb aizmuguri? Ja to nedarāt, tad ir pēdējais brīdis, kad to sākt. Jo uzkārājoties dažādiem netīrumiem, sviedriem, var parādīties nepatīkams aromāts.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais