6 veidi, kā "sadedzināt" kalorijas, neapmeklējot sporta zāli

© pexels.com

Svara zaudēšanas process ir komplicēts. Nepietiek vien ar izmaiņām uzturā, svarīgi ir arī sportot. Tomēr ir vēl daži veidi kā pildus fiziskajām aktivitātēm veicināt svara zudumu.

pexels.com

1. Mazgājieties karstā ūdenī

Kā izrādās, tad mazgājoties ar karstu ūdeni, mēs varam veicināt svara zudumu jeb kaloriju dedzināšanu. Tas ir saistīts ar to, ka mazgājoties karstā ūdenī, ķermenim ir "vairāk jāstrādā", lai uzturētu normālu ķermeņa temperatūru. Tadējādi tiek dedzinātas kalorijas. Pētījumi liecina, ka stundu mazgājoties karstā dušā vai vannā, var tikt sadedzinātas 130 kalorijas.

pexels.com

2. Dzeriet tikai aukstu ūdeni

Ūdens ir vitāli svarīgs mūsu ķermenim. Regulāri dzerot ūdeni, mēs ne tikai samazinām dehidrācijas iespēju, bet arī varam sadedzināt liekās kalorijas. Lai veicinātu svara zudumu, ieteicams dzert tikai aukstu ūdeni. Dzerot aukstu ūdeni, organismam tas jāsasilda līdz ķermeņa temperatūrai, līdz ar to uz brīdi paātrinās mūsu vielmaiņa.

unsplash.com

3. Vaniļas aromāts

Izrādās, ka atsevišķas smaržas var veicināt apetīti, savkuārt citas to var nomākt. Ja gaiss smaržos pēc tikko ceptiem cepumiem, jums notiekti radīsies vēlme tos nobaudīt, līdz ar to, ēdot lielu daudzumu cepumu, jūs varat pieņemties svarā. Ja vēlaties nomākt apetīti, tad lieti noderēs vaniļas aromāts.

pexels.com

4. Mājas darbi

Grīdas vai trauku mazgāšana var šķist ļoti kaitinošs pienākums. Taču regulāri veicot mājas darbus, jūs ne tikai padarat māju tīrāku, bet arī savā veidā sportojat. Kā izrādās, piemēram, stundu no vietas mazgājot traukus, jūs varat sadedzināt līdz pat 100 kalorijām. Savukārt aktīvi tīrot jeb "beržot" vannas istabu (aptuveni 35 minūtes) varat sadedzināt tikpat daudz kaloriju, kā 35 minūtes skrienot uz skrejceļa.

pexels.com

5. Zaļā tēja

Zaļā tēja ir ne tikai garda, bet arī antioksidantiem bagāta. Šī tēja satur kofeīnu un katehīnus, kuri var uzlabot vielmaiņas ātrumu. Pētījumi liecina, lai zaļā tēja spētu uzlabot vielmaiņas ātrumu, nepieciešams dienā izdzert aptuveni trīs līdz piecas tējas tasītes.

pexels.com

6. Vēsas telpas

Tā kā aiz loga laiks paliek arvien vēsāks un drēgnāks, mēs istabā, ja tas ir iespējams, palielinam siltumu (piemēra, kurinot). Tomēr, lai zaudētu svaru, eksperti norāda, ka ir nepieciešams dzīvot vēsākās telpās. Līdzīgi kā ar auksta ūdens dzeršanu, atrašanās aukstā telpā liek ķermenim "vairāk strādāt", lai uzturētu normālu ķermeņa temperatūru, kā rezultātā tiek sadedzināts lielāks kaloriju skaits.




Avots
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!