5 iemesli, kāpēc miega bads var veicināt svara pieaugumu

© unsplash.com

Vienmēr runājot par svara zaudēšanu tiek izceltas divas lieta - sports un veselīgs uzturs. Tomēr tikpat svarīgs ir arī kvalitatīvs un labs miegs. Ja naktī negulēsiet pietiekami ilgi, tad jums var rasties lielāka tieksme notiesāt kalorijām bagātus ēdienus. Pie tā tiešā mērā būs vainojami divi hormoni - grelīns (bada hormons) un leptīns (sāta hormons). Ja ķermenis nebūs pietiekami labi atpūties, tad var rasties šo hormonu disbalanss. Lasiet tālāk rakstu un uzziniet, kāpēc labs miegs var veicināt svara zudumu!

pexels.com

1. Miega trūkums var veicināt lielu apetīti

Saistība starp miega trūkumu un neremdināmu apetīti ir pavisam vienkārša. Ja jūsu ķermenis nebūs pietiekami labi atpūties, tam būs nepieciešams uzņemt papildus enerģiju. Kur enerģija meklējama? Protams, ka ēdienā. Hormoniem ir būtiska loma apetītes regulēšanā, līdz ar to miega trūkuma rezultātā sāta hormons leptīns būs neremdināms. Lai arī būsiet pavisam nesen paēdis, jums atkal šķitīs, ka esat badā.

pexels.com

2. Lai novērstu našķēšanos naktī, laicīgi dodieties pie miera

Nakts laikā visi našķi garšo daudz labāk. Vakaros mūsu vielmaiņa darbojas daudz lēnāk. Tāpēc visas uzņemtās kalorijas netiks sadedzinātas, bet tiks veicināts svara pieaugums. Kā arī vēlā ēšana visticamākais ietekmēs miega kvalitāti, jo organisms nevarēs atpūsties, tam būs jāpārstrādā uzņemtā pārtika.

Eksperti iesaka neēst vismaz divas stundas pirms gulētiešanas.

pexels.com

3. Labs miegs - spēcīgs, enerģisks ķermenis

Svara zaudēšanas procesā nozīmīgu lomu spēlē sports. Lai jums būtu enerģija nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, būtisks ir labs miegs. Ja jūs ķermenis būs atpūties, tad spēsiet, piemēram, sporta zālē paveikt daudz vairāk. Kā arī labs miegs rezultēsies muskuļos. Kad ķermenis atpūšas, tas izstrādā hormonu, kas palīdz augt muskuļiem.

pexels.com

4. Labs miegs mazinās tieksmi pēc cukura

Nav nekāds brīnums, ka pēc saspringtas dienas, kad jūtaties noguruši, rodas lielāka tieksme pēc kā salda. Bezmiegs un tieksme pēc saldumiem ir svara zaudēšanas "ienaidnieks". Kā jau iepriekš noskaidrots, tad miega trūkums veicina svara pieaugumu. Un, protams, nav nekāds pārsteigums, ka cukurs arī veicina jaunu kilogramu parādīšanos. Tāpēc, lai iegūtu enerģiju, guliet vismaz stundu ilgāk, nevis sniedzieties pēc saldumiem.

pexels.com

5. Jo mazāk stundu guļat, jo pastāv lielāka iespēja pieņemties svarā

Eksperti norāda, lai justos labi, enerģiski un ķermenis būtu pietiekami labi atpūties, nepieciešams gulēt 7 līdz 9 stundas. Ja miegam veltīsiet mazāk laika, tad, lai justos enerģiski, jūs "palīdzību" meklēsiet ēdienā. Kā rezultātā, jo vairāk kaloriju uzņemsiet, jo vairāk veicināsiet svara pieaugumu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!