Ja domājām par imunitāti stiprinošiem produktiem, tad viennozīmīgi pirmais, kas ienāk prātā, ir ķiploki, citroni, dzērvenes un ingvers. Bet ir vēl vairāki pārtikas produkti, kurus ēdot varam stiprināt imūnsistēmu.
Piens ir ļoti labs selēna un cinka avots. Viena glāze vājpiena organismu nodrošina attiecīgi ar 11% un 7% no ieteicamās selēna un cinka dienas dienas devas. Pētnieki uzskata, ka selēns palīdz uzlabot imūnās sistēmas šūnu darbību. Savukārt, ja organismā ir cinka deficīts, imunitāte kļūs vājāka.
Šitake sēnēm piemīt ārstnieciskas īpašības. Tās palīdz atbalstīt ķermeņa imūno sistēmu pret dažādām infekcijām.
Brokoļi satur vērtīgos antioksidantus, kas ir būtiski svarīgi mūsu imūnsistēmai. Šajā dārzenī esošie dabiskie augu sulforafāna savienojumi palīdz "apkarot" dažādas slimības un uzlabo imunitāti. Eksperti iesaka regulāri ēdienkartē iekļaut šo zaļo dārzeni.
Šis krustziežu dzimtas dārzenis var palīdzēt stiprināt imunitāti. Tajā esošie antioksidanti un C vitamīns ir būtisks palīgs tam, lai stiprinātu imūnsistēmu un jau cīnītos ar saslimšanām.
Jogurtā mīt labās baktērijas, kuras sauc par probiotikām. Tie ir dzīvi mikroorganismi, kas lieti noder, lai veicinātu labu veselību, stipru imunitāti. Ēdot jogurtu, jūs palīdzat savam ķermenim ražot labās baktērijas, kas palīdz cīnties ar sliktajām baktērijām. Papildu probiotikām, jogurts satur ar D vitamīnu, kas arī ir imunitātes stiprinošs elements.
Iepretim jogurtam, kas ir labs probiotiku avots, sparģeļi ir lielisk prebiotiku avots. Prebiotikas pārsvarā ir šķiedrvielas, kas palīdz veicināt probiotisko mikroorganismu augšanu organismā. Ēdot prebiotikām bagātus pārtikas produktus, mēs stripinām imūnsistēmu, jo vecinām labo baktēriju veidošanos.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.