Kā tava gulēšanas poza ietekmē tavu veselību?

© unsplash.com

Katram no mums ir sava iecienītākā poza, kā gulēt. Vieniem labāk patīk gulēt uz muguras, citiem savukārt uz vēdera. Noskaidrojiet, kā katra gulēšanas poza var ietekmē jūsu veselību.

unsplash.com

1. Gulēšana uz muguras

Lai gan gulēšana uz muguras var palīdzēt ilgāk saglabāt ādu jauneklīgu, bez grumbiņām, jo seja netiek "iespiesta" spilvenā, no šādas pozas vajadzētu izvairīties ikvienam, kurš cieš no muguras sāpēm. Uz muguras nav ieteicams gulēt arī tiem cilvēkiem, kuri naktīs krāc. Krākšana kļūs vēl skaļāka! Savukārt ja nakts vidū pamostaties no sāpēm sprandā, tad tieši gulēšana uz muguras var palīdzēt atvieglot nepatīkamās sajūtas.

unsplash.com

2. Gulēšana uz kreisā sāna

Vai jūs zinājāt, ka gulēšana uz kreisā sāna var veicināt labu vēdera izeju no rīta? Ja regulāri ciešat no aizcietējumiem, miega speciālisti iesaka gulēt uz kreisā sāna. Brīdī, kad guļat uz kreisā sāna, jūs palīdzat labāk darboties zarnām. Kā arī, ja ciešat no muguras sāpēm, tad ieteicams gulēt tieši uz šo pusi.

unsplash.com

3. Gulēšana uz labā sāna

Ja ikdienā bieži jūtat, ka sirds "teju lec pa muti laukā", tad pirmais, ko vajadzētu darīt, ir samazināt kofeīna patēriņu un stresu. Savukārt nākamais solis - gulēt uz labā sāna. Guļot uz labā sāna, jūs palīdzat labāk darboties savai sirsniņai.

unsplash.com

4. Gulešana uz vēdera

Lai gan gulēšana uz vēdera var būt visai ērtai, tai piemīt arī daudz trūkumu, salīdzinot ar citām gulēšanas pozām. Šādi guļot jūs varat iegūt kakla, plecu un muguras sāpes, jo šāda poza rada papildus spiedienu mugurkaulam. Kā arī guļot uz vēdera varat iegūt nevēlamas grumbiņas, jo seja tiek stingri piespiesta klāt spilvenam.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.

Svarīgākais