5 lietas, kas notiks ar tavu ķermeni, ja mēnesi atteiksies no šokolādes

© unsplash.com

Šokolāde ir daudzu cilvēku iecienīts našķis. Tāpēc daudziem ir grūti iedomāties, kā no šī našķa atteikties. Šokolādes izskaušana no ēdienkartes sākotnēji var šķist neiespējama. Bet kas notiks, ja vismaz mēnesi neēdīsiet šokolādi? Uzziniet, izlasot šo rakstu!

unsplash.com

1. Samazināsies garastāvokļa svārstības

Izskaužot šokolādi no uztura, mēs samazinām cukura patēriņu. Samazinoties cukura patēriņam, garastāvoklis var kļūt stabilāks. Eksperti norāda, ka cukurs bieži vien var būt vainojamas pie garastāvokļa svārstībām un aizkatināmības. Cukurs ietekmē mūsu enerģijas līmeni. Mēs varam izjust strauju enerģijas pieplūdumu, tajā paša laikā drīz vien arī spēku izsīkumu, kas nereti ietekmē arī mūsu garastāvokli.

unsplash.com

2. Svara zudums

Vai jums ir grūtības atbrīvoties no liekā svara? Iespējams, pie vainas ir šokolāde. Šokolāde satur daudz cukura. Izskaužot no ēdienkartes ar cukuru bagātus ēdienus, samazinās uzņemto kaloriju daudzums, kas var rezultāties svara zudumā. Bieži vien mēs nemaz neapzinamies, cik daudz cukura satur mūsu iemīļotie produkti. Ja vēlaties zaudēt svaru, neēdiet šokolādi!

unsplash.com

3. Samazinās diskomforts kuņģī

Ja jums vaicātu, kādi ēdieni vecina kuņģa dedzināšanu, tad, iespējams, nemaz neapsvērtu to, ka tā var būt šokolāde. Visbiežāk tiek uzskatīts, ka kuņģa dedzināšanu, grēmas veicina cepts, taukains ēdiens, alkohols, bet eksperti norāda, ka arī šokolāde var veicināt nepatīkamās sajūtas. Eksperti min, ka šokolāde ir "skābs ēdiens" un var gan izraisīt, gan jau pastiprināt grēmu vai skābes refluksa simptomus. Jo saldāka šokolāde, jo lielāka iespējamība, ka saskarsieties ar diskomfortu kuņģī.

unsplash.com

4. Labs miegs

Ja vakaros notiesāsiet veselu tāfelīti šokolādes, iespējams, jums būs grūti aizmigt. Tā var notikt, jo šokolāde satur kofeīnu. Kā zināms, tad kofeīns veicina enerģijas pieplūdumu. Kofeīns var veicināt arī trauksmi, kā rezultātā jums var būt grūtības atslābināties.

pexels.com

5. Samazinās sirds un asinsvadu slimību risks

2014. gadā "JAMA Internal Medicine" veica pētījumu par šokolādes ietekmi uz sirds un asinsvadu slimībām. Tika atklāta tieša korelācija starp augstu cukura patēriņu un paaugstinātu sids un asinsvadu slimību risku. Patērējot daudz šokolādi, jūs uzņemat lielu cukura daudzumu. Cukurs ir kaitīgs veselībai, īpaši sirdij. Tāpēc nomainot ierasto šokolādi, piemēram, pret augļiem, jūs samazināt sirds un asinsvadu slimību risku.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Steidzīgajās ikdienas gaitās pat nenojaušam, ka daudzi mūsu paradumi var kaitēt zobu veselībai. Iespējams, no dažiem var atbrīvoties bez pūlēm, bet ar citiem tik labi neveiksies.

Svarīgākais