5 tautas metodes, kā veicināt matu augšanu

© unsplash.com

Ja vēlaties būt garu, kuplu matu īpašniece vai īpašnieks, tad šis raksts ir tieši priekš jums. Apkopojām piecas tautas metodes, kā veicināt matu augšanu!

unsplash.com

1. Izmantojiet citronu sulu

Citronā esošais C vitamīns var veicināt kolagēna izstrādi organismā. Kā arī citronu sula lieliski palīdz attīrīt galvas ādu, atbrīvojot to no nevēlamajām blaugznām. Izspiediet sulu no viena citrona. Sajauciet to kopā ar nelielu daudzumu ūdens. Iegūto šķidrumu ieklājiet galvas ādā. Masējiet galvu aptuveni piecas minūtes, pēc tam pagaidiet vēl 10 minūtes un izmazgājiet matus. Atkārtojiet šo procesu reizi nedēļā, pēc laika sāksiet pamanīt, ka mati palēnām kļūst garāki.

unsplash.com

2. Mazgājiet matus aukstā vai remdenā ūdenī

Matu skalošana remdenā ūdenī palīdz stimulēt asins plūsmu galvas ādā un veicina matu augšu. Līdzīgi ir arī ar matu skalošanu aukstā ūdeni. Auksts ūdens ir ļoti labs asinsritei. Centieties neizmantot karstu ūdeni, kad mazgājat matus, jo ​​tas var izraisīt matu sprogošanos, kā arī matu izkrišanu, jo karstuma dēļ mati kļūst vāji.

unsplash.com

3. Izmantojiet kokosriekstu eļļu

Matu izkrišanu un lēnu augšanu var veicināt dažādi ārēji faktori, piemēram, pārlieku bieža to veidošana, pakļaušana karstumam, laika apstākļi un pat piesārņojums. Tāpēc izmantojiet kokosriekstu eļļu, tā kalpos kā aizsargs starp matiem un apkārtējo vidi. Kokosriekstu eļļa mitrina matus un novērš to lūšanu, kā arī aizsargā matus no saules, vēja kaitīgās ietekmes.

unsplash.com

4. Ķemmējiet matus ar galvu uz leju

Brīdī, kad gatavojaties ķemmēt matus, nolieciet galvu uz leju. Šādā pozā ķemmējot matus labāk tiek stimulēta asins cirkulācija galvā, kā rezultātā arī matu augšana.

unsplash.com

5. Izmantojiet rozmarīna eļļu

Pētījumos atklājies, ka rozmarīna eļļa veicina matu augšanu, padara tos stiprākus un novērš blaugznas. Tāpēc eksperti iesaka savā matu kopšanas rutīnā ieviest rozmarīna eļļu!




Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!