5 produkti, kas var izraisīt nepatīkamas zobu sāpes

© unsplash.com

Viens no pasaules vadošajiem mutes skalojamo līdzekļu ražotājiem nosauc piecus pārtikas produktus/dzērienus, kuri var izraisīt nepatīkamas zobu sāpes. Tas īpaši attieksies uz jutīgu zobu īpašniekiem!

pexels.com

1. Saldējums

Lielākajai daļa cilvēku, kuri saskaras ar paaugstinātu zobu jutību, ēdot pārtiku, kurai piemīt "ekstremāla" temperatūra, rodas nepatīkams diskomforts. Tā kā saldējums ir ļoti auksts, tas tiešā mērā var radīt nepatīkamas sajūtas mutē. Ne tikai tā aukstā temperatūra, bet arī lielais cukura daudzums, var veicināt nepatīkamas sajūtas. Bieža un regulāra saldējuma ēšana var izraisīt kariesu!

pexels.com

2. Konfektes

Veikalos pieejams plašs klāsts ar dažādām konfektēm - stiklenēm, šokolādes konfektēm, želejas konfektēm u.c. Visi šie saldie našķi var veicināt zobu jutīgumu. Cukurs bojā zobus!

pexels.com

3. Alkohols

Alkohols nav labs ne tikai veselībai, bet arī zobiem. Regulāri dzerot alu, dažādus kokteiļus var tikt veicināts zobu jutīgums. Tas ir pateicoties tam, ka šie dzērieni satur augstu cukura daudzumu. Arī vīns nav labs zobiem, jo tas ir skābs un var stimulēt zobu jutīgumu.

pexels.com

4. Sulas

Veikalos nopērkamās sulas satur lielu daudzumu cukura. Tas nozīmē to, ka tās nav labas zobiem, jo var veicināt diskomfortu un sāpes. Bieži vien sulas mēdz būt arī skābas, kas arī nav labi zobiem. Tas uzreiz nenozīmē to, ka jums nepieciešams atteikties no šāda tipa dzērieniem. Lai izvarītos no zobu jutīguma, nepieciešams ievērot pareizu mutes higiēnu.

pexels.com

5. Kafija

Kafija ir būtiska ikdienas sastāvdaļa miljoniem cilvēku. Liela daļa cilvēku ik dienu izdzer vairākas kafijas tases. Diemžēl kafija nav laba mūsu zobiem. Tās karstā temperatūra, skābuma līmenis var veicināt nepatīkamas sajūtas jeb zobu sāpes.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Steidzīgajās ikdienas gaitās pat nenojaušam, ka daudzi mūsu paradumi var kaitēt zobu veselībai. Iespējams, no dažiem var atbrīvoties bez pūlēm, bet ar citiem tik labi neveiksies.

Svarīgākais