6 augļi, kas palīdz sievietēm aizkavēt novecošanos

© pexels.com

Skaistumkopšanas eksperti ir izveidojuši sarakstu ar 6 labākajiem augļiem, kuri sievietēm var palīdzēt aizkavēt novecošanos!

pexels.com

1. Granātābols

Granātāboli ir labs antioksidantu avots. Tie ir bagāti ar C vitamīnu un elagīnskābi, kā arī ķīmisko savienojumu, ko sauc par punikalagīnu. Šis ķīmiskais savienojums palīdz veicināt kolagēna ražošanu.

pexels.com

2. Mellenes

Šīs mazās ogas ir īsts superēdiens. Tās satur daudz vitamīnu un antioksidantu. Ēdot mellenes, ne tikai varam uzlabot ādas stāvokli, bet arī kognitīvās spējas.

pexels.com

3. Ananass

Ananass ir bagāts ar minerālvielu - mangānu. Tiešā veidā šim auglim nepiemīt pretnovecošanās spējas, bet, ēdot ananasu, ķermenī notiek "ķēdes reakcija" un palielinās kolagēna izstrāde.

pexels.com

4. Arbūzs

Arbūzs satur likopēnu, kas palīdz regulēt mitruma līmeni mūsu ķermeņa šūnās. Kā rezultātā jūsu āda būs starojošāka un izskatīsies jauneklīgāka.

pexels.com

5. Vīģes

Ar flavonoīdiem un polifenoliem bagātās vīģes palīdz izvadīt ārā no šūnām toksīnus, kurus sauc par brīvajiem radikāļiem. Vīģes ir arī lielisks šķiedrvielu avots.

pexels.com

6. Avokado

Tieši šķiedrvielas, kālijas un mononepiesātinātās taukskābes padara avokado par vienu no labākajiem pretnovecošanās produktiem sievietēm. Avokado ieteicams ne tikai ēst, bet arī izmantot skaistumkopšanā, piemēram, gatavojot sejas maskas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!