5 pārsteidzoši fakti par persiku ietekmi uz veselību

© unsplash.com

Vasarā pieejams ļoti plašs klāsts ar dažādiem gardiem un sulīgiem augļiem. Vieni no tiem ir persiki. "Healthline" nosauc piecus pārsteidzošus faktus, kā regulāra persiku ēšana var veicināt labu veselību!

unsplash.com

1. Uzturvielām un antioksidantiem bagāts auglis

Persikos ir daudz šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu. Tie satur antioksidantus, kas var palīdzēt palēnināt novecošanās procesus un aizsargāt ķermeni no dažādām slimībām. Viens vidēji liels persiks (aptuveni 150 grami) satur 58 kalorijas, 1 gramu olbaltumvielas, 14 gramus ogļhidrātu, 2 gramus šķiedrvielu. Kā arī tas ir labs C, A, K un E vitamīna avots. Tas satur arī organismam vērtīgo kāliju, niacīnu, varu.

unsplash.com

2. Veicina labu gremošanas trakta darbību

Persiki ir lielisks šķiedrvielu avots, kas var vecināt labu gremošanas sistēmas darbību. Viens vidēja izmēra auglis satur apmēram 2 gramus šķiedrvielu — puse no tām ir šķīstošās šķiedrvielas, bet otra puse ir nešķīstošās.

Nešķīstošās šķiedrvielas palīdz samazināt aizcietējuma risku. Tikmēr šķīstošās šķiedvielas palīdz nodrošinās zarnas ar labvēlīgajām baktērijām.

unsplash.com

3. Var samazināt sirds slimību risku

Persiki satur ķīmiskos savienojumus, kas var palīdzēt samazināt sirds slimību riskus. Regulāri ēdot persikus, pastāv iespēja, ka var noregulēties asisspiediena un holesterīna līmenis.

unsplash.com

4. Vecina labu ādas veselību

Persikiem piemīt aizsargājošas īpašības. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē to, ka persiki var veicināt labu ādas veselību jeb nodrošina ķermeni ar nepieciešamo mitruma daudzumu. Kā arī atsevišķi pētījumi liecina, ka persiki var pasargāt ādu pret saules radītajiem bojājumiem. Būtiski! Dodoties tiešos saules staros nepieciešams uz ādas uzklāt saules aizsargkrēmu. Ēdot persikus, nav iespējams sevi pilnībā pasargāt no saules kaitīgās ietekmes.

unsplash.com

5. Var samazināt alerģijas simptomus

Brīdī, kad jūsu organisms ir pakļauts alergēniem, ķermenī izdalās histamīni vai citas ķīmiskas vielas. Izdaloties histamīniem, rodas alerģijas simptomi, piemēram, šķaudīšana, nieze vai klepus. Pētījumi liecina, ka persiki var palīdzēt samazināt alerģijas simptomus, novēršot histamīna izdalīšanos asinīs.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!