8 lietas, kas var notikt ar mūsu ķermeni, ēdot asus ēdienus

© pexels.com

Daudzi no mums mīl asus ēdienus, taču ne visiem ir nojausma kādi ir šādu ēdienu pozitīvie un negatīvie efekti uz mūsu ķermeni.

pexels.com

1. Varat zaudēt svaru

Asu ēdienu ēšana ir vienkāršs veids, kā sadedzināt taukus. Protams, nekas nevar aizstāt vingrošanu un sabalansētu, veselīgu uzturu, taču piparos esošie kapsinoīdi nekaitēs. Tie ir pazīstami ar to, ka palielina enerģijas patēriņu un samazina tauku daudzumu.

pexels.com

2. Var palielināties tolerance pret sāpēm

Speicālisti norāda, ka kapsaicīns var mērķēt uz īpašu vielu mūsu smadzenēs, kas ir atbildīga par sāpīgām sajūtām. Tas liek mūsu smadzenēm ignorēt sāpes, kas ir jauks bonuss, ja nebaidās no asiem ēdieniem.

pexels.com

3. Var uzlaboties imūnsistēma

Baudot asus ēdienus, ķermenis tiek bagātināts ar antioksidantiem, kas mūs pasargā no mikrobiem, kas uzbrūk mūsu ķermenim.

pexels.com

4. Var palielināties iespēja nodzīvot ilgāk

2015. gadā veikts pētījums parādījis, ka tiem, kas sešas līdz septiņas dienas nedēļā ēda asus ēdienus, bija par 14% mazāks mirstības līmenis. Pētījumā tika novēroti aso ēdienu cienītāji. Taču dalībnieki pētīti, neņemot vērā citus riska faktorus, tāpēc pikants ēdiens nepalīdzēs tiem, kam ir neveselīgs dzīvesveids.

pexels.com

5. Var samazināties vēlme pec cukura

Speciālisti saka, ka ik pa laikam ēdienkartē ietverot asus ēdienus, var pamazām atbrīvoties no vēlmes pēc cukura. Tas ir līdzīgi, kā pēc zobu tīrīšanas izdzert glāzi apelsīnu sulas - pēc kaut kā pikanta parasti neko saldu negribas.

pexels.com

6. Var ciest garšas kārpiņas

Mēle ir pirmā, kas izjūt negatīvās sekas no asu ēdienu lietošanas. Tā no tiesas tiek apdedzināta, kas var likt mainīties garšas izjūtai. Taču tas ir īslaicīgi un garšas receptori atveseļosies, ja vien pārāk pikantus ēdienus nebaudīsiet ļoti bieži.

pexels.com

7. Var būt alerģiska reakcija

Dažiem cilvēkiem pēc pikanta ēdiena baudīšanas var parādīties alerģiska reakcija - pietūkusi seja, nieze. Tā var būt dabiska reakcija uz piparu un cēloņus var noskaidrot pie ārsta.

pexels.com

8. Var pasliktināties vēdera problēmas

Ja ir jutīgs kuņģis, pikanti ēdieni būs slikta izvēle. Tie var izraisīt caureju, īslaicīgu gastrītu tā paša kapsaicīna dēļ, kam ir pozitīva ietekme uz organismu, bet tas to arī kairina, saasinot kuņģa problēmas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais