4 iemesli, kāpēc diendusa ir svarīga mūsu veselībai

© pexels.com

Dienas snauda ir nozīmīga mūsu veselībai un interesanti, ka ārvalstīs dažos uzņēmumos ir paredzēti pārtraukumi diendusai, raksta CNN, kas uzskaitījis četrus iemeslus, kāpēc pa dienu būtu jāpaguļ.

pexels.com

1. "Uzlādē" smadzenes

Kā raksta CNN, NASA finansēts pētījums par astronautiem atklāja, ka līdz divarpus stundām ilga diendusa uzlabo darba atmiņu. Darba atmiņa ietver uzmanības koncentrēšanu uz vienu uzdevumu, vienlaikus paturot atmiņā citus uzdevumus. Slikta darba atmiņa var veicināt kļūdu rašanos.

Īsa diendusa var arī palīdzēt justies relaksētākam.

pexels.com

2. Samazina sirds slimību risku

Saskaņā ar 2019. gada pētījumu, kas publicēts žurnālā "Heart", guļot diendusu vismaz vienu vai dievas reizes nedēļā, iespējams samazināt sirdslēkmes vai insulta risku.

Pētījuma ietvaros vairāk nekā piecus gadus izsekoti vairāk nekā 3400 cilvēki vecumā no 35 līdz 75 gadiem. Secināts, ka tiem, kas regulāri devās diendusā, bija par 48% mazāka iespēja saskarties ar sirds slimībām, raksta CNN.

pexels.com

3. Var palīdzēt saglabāt fizisko formu

2020. gadā veikts pētījums, kurā galvenā uzmanība pievērsta sievietēm, atklājis, ka, jo vairāk sievietes cieš no miega trūkuma, jo lielāka iespēja ka viņas uzņems vairāk cukuru un treknus ēdienus, ziņo CNN.

Kvalitatīva miega trūkums var novest pie pārēšanās, jo tiek uzskatīts, ka nepietiekams miegs stimulē izsalkumu un nomāc hormonālos signālus, kas rada sāta sajūtu.

pexels.com

4. Palielina radošumu

Kā ziņo CNN, pētījumi liecina, ka smadzeņu labajā pusē miega laikā var rasties "garīga dzirkstele". Labā puslode ir saistīta ar radošiem uzdevumiem, piemēram, vizualizāciju un domāšanu, savukārt kreisā ir analītiskāka.

2020. gada janvāra pētījumā, kurā piedalījās 2214 ķīniešu vecumā no 60 gadiem, secināts, ka dalībnieki, kuri pēspusdienā devās diendusā no piecām minūtēm līdz divām stundām, uzrādīja labāku garīgo aktivitāti, nekā tie, kuri nedevās diendusā.

Avots

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!

Svarīgākais