6 lietas, ko varam iesākt, lai palīdzētu zarnām

© pexels.com

Veselības portāls "Healthline" nosaucis sešas lietas, ko varam darīt, lai uzlabotu savu zarnu veselību.

Septiņas pazīmes, kas var liecināt par zarnu veselības problēmam, vari uzzināt ŠEIT.

pexels.com

1. Samazināt stresa līmeni

Hroniski augsts stresa līmenis ir smags visam ķermenim, tostarp zarnām. Daži veidi, kā mazināt stresu, var būt meditācija, pastaigas, masāža, laika pavadīšana ar draugiem vai ģimeni, ēterisko eļļu izmantošana, kofeīna uzņemšanas samazināšana, smiešanās, joga vai laiks kopā ar mājdzīvniekiem.

pexels.com

2. Pietiekami gulēt

Nepietiekama miega kvalitāte var nopietni ietekmēt jūsu zarnu veselību, kas savukārt var veicināt problēmas ar miegu. Mēģiniet gūt vismaz septiņu līdz astoņu stundu nepārtraukta naktsmiera.

pexels.com

3. Ēst lēnām

Rūpīgi sakošļājot ēdienu un ēdot lēnām, tiek nodrošināts pilnvērtīgs gremošanas cikls un veicināta barības vielu uzsūkšanās. Tas var palīdzēt samazināt gremošanas traucējumus un uzturēt veselīgu zarnu darbību.

pexels.com

4. Dzert ūdeni

Ir pierādīts, ka ūdens dzeršana labvēlīgi ietekmē zarnu gļotādu, kā arī labo baktēriju līdzsvaru zarnās. Šis ir vienkāršs veids, ka veicināt veselīgu zarnu darbību.

pexels.com

5. Pārbaudīt, vai nav pārtikas nepanesamība

Ja ir tādi simptomi kā krampji, vēdera uzpūšanās, sāpes vēderā, caureja, izsitumi, slikta dūša, nogurums un skābes reflukss, iespējams, ir kāda pārtikas produkta nepanesamība. Ja varat identificēt pārtikas produktus, kas veicina simptomus, redzēsiet pozitīvas izmaiņas gremošanas veselībā, mainot savus ēšanas paradumus.

pexels.com

6. Mainīt diētu

Samazinot uzturā produktus, kas ir apstrādāti, kam pievienoti papildu cukuri un kas ir bagāti ar taukiem, iespējams uzlabot zarnu veselību. Ēdot daudz augu izcelsmes pārtiku un liesas olbaltumvielas, zarnas tiks pozitīvi ietekmētas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!