Seši produkti, kas kaitē sirds veselībai

© pexels.com

Viens no labākajiem veidiem, kā uzturēt labu sirds veselību, protams, izņemot regulāras fiziskās aktivitātes, ir uzturs. Atsevišķi pārtikas produkti var nelabvēlīgi ietekmēt jūsu sirds veselību. Uzziniet, no kādiem produktiem vajadzētu izvairīties.

pixabay.com

1. Margarīns

Margarīnu nav ieteicams lietot uzturā, ja vēlaties rūpēties par savu sirds veselību. Šajos produktos veselīgās eļļas tiek aizstātas ar palmu eļļu. Šī eļļa nav laba mūsu sirdij. Arvien biežāk veikalu plaukos ir manāmi margarīni, kuri veidoti uz "augu bāzes". Arī no šāda veida margarīna vajadzētu izvairīties.

pexels.com

2. Beztauku produkti

Lai arī produkti, kuri satur taukus ir kalorijām bagāti, tie normas robežās sniedz daudz laba sirdij. Svarīgi ikdienas maltītēs pilnībā neizslēgt produktus, kuri satur taukus. Tie ir nepieciešami organismam, lai uzņemtu taukos šķīstošos vitamīnus, piemēram, D un E vitamīnu, kuri ir svarīgi sirds veselībai.

unsplash.com

3. Enerģijas dzērieni

Enerģijas dzērieni satur daudz kofeīna, tas liek mums justies mundrākiem un enerģiskākiem. Tomēr papildus kofeīnam šie dzērieni satur arī citu stimulantu maisījumus, kuri nav labi veselībai. Šādi dzērieni ilgākā laika posmā var izraisīt sirdsdarbības traucējumus.

unsplash.com

4. Alkohols

Regulāra, bieža alkohola lietošana var paaugstināt asinspiedienu un vecināt insulta risku. Alkoholu nav ieteicams lietot katru dienu, lielos daudzumos. Eksperti ir izstrādājuši vadlīnijas, kurās ir definēts, cik lielu alkohola daudzumu diennaktī ieteicams lietot sievietēm un vīriešiem. Sievietēm nav ieteicams dzert vairāk par vienu glāzi alkohola (piemēram, 150 ml vīna), vīriešiem - divām (piemēram, viena alus glāze satur 350 ml). Tomēr, ja vēlaties izvairīties no sirds veselības problēmām, ieteicams alkoholu lietot pēc iespējas retāk.

unsplash.com

5. Fritēti ēdieni

Fritēti ēdieni ir bagāti ar eļļu, kā rezultātā arī ar kalorijām. Tās nav labās kalorijas, kuras nepieciešamas sirdij. Šīs kalorijas tiek dēvētas par "tukšajām kalorijām", jo tās nesatur vērtīgās uzturvielas. "Tukšās kalorijas" var veicināt svara pieaugumu, kas laika gaitā var rezultēties ar sirds problēmām. Šādu ēdienu ieteicams ēst tikai retos gadījumos.

unsplash.com

6. Kofeīnu saturoši kafijas "kokteiļi"

Kafija, kurai ir pievienots sīrups, putukrējums, dažādas mērces, nav laba veselībai. Šādus dzērienus varētu definēt kā kafijas "kokteiļus". Tajos ir mazs kofeīna daudzums, taču ļoti daudz cukurs. Līdzīgi kā fritētie ēdieni, arī kafijas "kokteiļi" satur "tukšās kalorijas", kuras nav labas sirdij.


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!