5 svarīgi iemesli, kāpēc nedrīkst kategoriski atteikties no sāls

© pexels.com

Parasti tiek apgalvots, ka sāls izraisa hipertensiju, un šo produktu vislabāk ir maksimāli izslēgt no uztura. Taču arī sālim ir savas priekšrocības, īpaši jūras sālim.

pexels.com

1. Palīdz uzturēt hidratāciju

Lai uzturētu hidratāciju, ir jāsaglabā smalks nātrija un kālija līdzsvars. Ūdens ķermenī seko nātrijam, un, ja tā ir pārāk daudz, ķermenis saglabās ūdeni. Kālijs to līdzsvaro, tāpēc jūras sāls ir daudz labāks par galda sāli. Jūras sāls satur gan nātriju, gan kāliju, kas palīdz līdzsvaru uzturēt dabiski.

pexels.com

2. Veicina asinsvadu veselību

Runājot par jūras sāli, tam faktiski ir aizsargājoša iedarbība pret sirds slimībām. ir svarīgi atšķirt jūras sāli un galda sāli, kuram ir daudz mazāk minerālvielu.

pexels.com

3. Līdzsvaro elektrorītus un novērš muskuļu krampjus

Jūras sāls ir lielisks elektrolītu avots, kas slodzes laikā novērs muskuļu spazmas. Jūras sāls satur nātriju, magniju, kāliju un kalciju. Šīm minerālvielām ir jānāk no uztura, jo organisms nevar tās radīt. Ja nav pietiekami daudz elektrolītu, var rasties neregulāra sirdsdarbība, nogurums, slikta dūša un pat krampji.

pexels.com

4. Atbalsta veselīgu nervu sistēmu

Nātrijs regulē ūdens kustību visā ķermenī, kas ir ļoti svarīgi veselīgai nervu sistēmai. Turklāt nervu sistēmai ir nepieciešams elektrikās vadītspējas sāls, lai nosūtītu un saņemtu nercu signālus. Tāpat kā ar citām ķermeņa funkcijām, smadzenēm ir nepieciešams pareizs nātrija un citu elektrolītu līdzsvars, tāpēc jūras sāls ir daudz labāks risinājums nekā galda sāls.

pexels.com

5. Uzlabo miegu

Ieteikums neēst sāli pirms gulētiešanas attiecas uz galda sāli, kas var izraisīt nātrija daudzuma nelīdzsvarotību organismā. Tiek uzskatīs, ka jūras sāls uzlabo miegu, jo tajā ir daudz labvēlīgu elektrolītu hormonu regulēšanai.

Avots

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais