5 produktu kombinācijas, kuras nekad nevajadzētu ēst kopā

© pexels.com

Vairākas poduktu kombinācijas var radīt negatīvu ietekmi uz veselību, brīdina ārsti. Šos produktus nevajadzētu uzņemt kopā, lai nepakļautu riskam savu veselību.

pexels.com

1. Balto miltu mīklas izstrādājumi un ievārījums

Smalkmaizīte ar ievārījumu vai baltmaizes grauzdiņš ar ievārījumu ir tik pazīstama kombinācija, vai ne? Tomēr no šīs kombinācijas vajadzētu izvairīties. Vienkāršie ogļhidrāti gan baltmaizē, gan ievārījumā izraisa cukura un insulīna līmeņa strauju paaugstināšanos, kas palielina 2. tipa diabēta risku.

pexels.com

2. Burgers un alus

Šos produktus nevajadzētu lietot kopā, jo to kombinācija palēnina gremošanu un vielmaiņu. Ķermenis vispirms sadala alkoholu, bet pēc tam taukus, kas sāk nogulsnēties uz vēdera un augšstilbiem.

pexels.com

3. Lēcas un sarkanvīns

Ar šo kombināciju dzelzs uzsūkšanās organismā tiek ievērojami kavēta. Tas saistīts ar to, ka sarkanvīnā esošie augu tanīni pasliktina augu dzelzs uzsūkšanos organismā.

pexels.com

4. Alkohols un kofeīns

Kofeīns vājina alkohola nomierinošās īpašības un specifiski ietekmē smadzenes. Saskaņā ar Templas universitātes zinātnieku pētījumu, cilvēks var justies mazāk iereibis un tā rezultātā uzņemt vairāk alkohola.

pexels.com

5. Melnā tēja un piens

Eksperti apgalvo, ka piens pilnībā nomāc melnās tējas pretiekaisuma iedarbību. Piena olbaltumvielas saista tējas sastāvā esošos antioksidantus un tādejādi novērš to uzsūkšanos organismā. Savukārt tējā esošais kofeīns traucē kalcija uzsūkšanos no piena.

pexels.com

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem, izklaidējošiem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Vai zināt atšķirību starp garšaugiem un garšvielām? Gan garšaugi, gan garšvielas piedod ēdieniem patīkamu garšu un aromātu. Lielākā atšķirība ir tāda, ka garšaugi ir svaigi, bet garšvielas ir, piemēram, tā paša svaigā auga kaltētā, žāvētā versija. Abi divi, garšaugi un garšvielas, spēj ēdienu padarīt apetelīgāku un gardāku. Tomēr tas nav viss, tie var būt arī veselīgi. Noskaidrojiet, kuri 11 garšaugi un garšvielas veicina labu veselību!