Magnijs ir būtisks cīņā pret slimībām. Šie pieci produkti to satur visvairāk.
Sēklas satur lielu daudzumu magnija. Piemēram, vienā ķirbju sēklu porcijā, kas sver 28 g, ir 150 mg magnija, kas ir 37% no ieteicamās dienas devas. Sēklas ir bagātas ar antioksidantiem, dzelzi, mononepiesātinātajiem taukiem un omega-3 taukskābēm.
Rieksti, piemēram, mandeles, Indijas rieksti vai pekanrieksti ir bagāti ar magniju. 28 g Indijas riekstu ir 82 mg magnija, bet 28 g grauzdētu mandeļu ir 80 mg magnija.
Lēcas, pupiņas, zirņi, sojas pupiņas un aunazirņi ir bagātākie magnija avoti. Piemēram, viena glāze vārītu melno pupiņu satur 120 mg magnija, jeb 30% no ieteicamās dienas devas.
Daudzi zaļo lapu dārzeņi ir bagāti ar magniju. Tasīte vārītu spinātu satur 157 mg magnija.
Vēl viens magnija avots, kura 28 g produkta ir 64 mg magnija. Šis gardums ir pilns ar antioksidantiem, kas neitralizē brīvos radikāļus, kas bojā šūnas un izraisa ļaundabīgus audzējus.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem, izklaidējošiem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.