8 neparastas lietas, kas liek pieņemties svarā

© pexels.com

Svara pieaugumu var veicināt daudz un dažadi iemesli - neveselīga pārtika, fizisko aktivitāšu trūkums, stresa "apēšana", veselības problēmas. Izrādās, ka arī vairāki ikdienas paradumi, kas var šķist nekaitīgi, var veicināt liekā svara pieaugumu.

unsplash.com

1. Steidzīga ēšana

Izrādās, ka maltītes ātra notiesāšana, var atstāt negatīvu iespaidu uz jūsu svaru. Ir pierādīts, ka tie cilvēki, kuri ikdienā ēd ātri, viņiem palielinās risks iegūt lieko svaru vai aptaukoties. Tam par iemeslu kalpo tas, ka ķermenim ir nepieciešams laiks, lai smadzenēm nosūtītu signālu, ka tas ir paēdis un ir iestājusies sāta sajūta. Ātri ēdot, palielinās iespēja pārēsties.

unsplash.com

2. Par maz šķidruma

Ja neuzņemam pietiekami daudz šķidruma, mēs izjūtam slāpes, ķermenis dehidrējas. Bieži vien mēs slāpes mēdzam sajaukt ar bada sajūtu. Līdz ar to mēdzam ēst brīžos, kad patiesībā vienkārši vēlamies padzerties.

unsplash.com

3. Socializēšanās

Aktīva sabiedriskā dzīve nav nekas slikts. Tomēr tā var radīt ne tikai prieku, bet arī lieko svaru. Kāpēc? Jo bieži vien tiekoties ar draugiem tiek baudītas gardas maltītes ārpus mājas, lietots alkohols. Tādējādi uzņemam daudz liekās kalorijas, kas vēlāk var rezultēties liekajos kilogramos.

unsplash.com

4. Ilgstoša atrašanās sēdus

Tiem cilvēkiem, kuriem ikdiena lielākoties tiek aizvadīta sēdus, palielinās risks iegūt lieko svaru un dažādas hroniskas slimības. Ja jūs dienu liekākoties aizvadat sēžot pie galda, ieteicams ikdienā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, vingrot vai pēc darba doties garākās pastaigās.

unsplash.com

5. Lieli šķīvji, dziļas bļodas

Šķīviju un bļodu izmērs būtiski var ietekmēt apēstās pārtikas daudzumu. Jo lielāks būs šķīvis, jo vairāk ēdiens tiks uzlikts uz tā. Līdz ar to tiks notiesāta arī lielāka porcija. Tas notiek tāpēc, ka uz lieliem šķīvjiem porcija izskatās mazāka, smadzenes tiek apmānītas un rodas sajūta, ka nepieciešams papildināt šķīvja saturu. Svarīgi izvēlēties mazāka izmēra traukus!

unsplash.com

6. Ēšana pie TV

Lielākā daļa cilvēku mēdz ieturēt maltītes skatoties televizora ekrānā, lasot avīzi, vai lūkojoties internetā. Izrādās, ja ēdot tiek novērsta uzmanība no paša ēšanas procesa, mēs varam apēst vairāk nekā nepieciešams.

unsplash.com

7. Veselīgie tauki

Veselīgie tauki, piemēram, avokado, kokosriekstu eļļa un olīveļļa, ir ļoti svarīga sabalansēta uztura sastāvdaļa. Tomēr pārmērīga veselīgo tauku ēšana var radīt pretējo efektu - pieņemšanos svarā. Arī veselīgie tauki ir kalorijām bagāti, tāpēc tos nevajadzētu ēst pārmērīgā daudzumā.

unsplash.com

8. Iepirkšanās bez saraksta

Izrādās, ka arī tāds nieks, kā iepirkšanās bez saraksta var veicināt liekā svar veidošanos. Dodoties uz pārtikas preču veikalu bez saraksta un konkrētiem mērķiem, varam iegādāties daudz ko tādu, kas patiesībā mums nav vajadzīgs. Saraksts ne tikai palīdzēs ietaupīt naudu, bet arī samazināt lieku kaloriju uzņemšanu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.

Svarīgākais