Farmaceite Līga Cīrule dalās ar gardu smiltsērkšķu sulas, ingvera, medus un kanēļa dzēriena recepti, kas palīdzēs stiprināt imunitāti!
Ingvera sakni sarīvē, liek katliņā, pievieno smiltsērkšķu sulu un uzkarsē. Kad dzēriens ir pietiekami silts, tam pievieno medu un kanēļa standziņu. Maisot turpina karsēt, līdz medus ir izkusis. Pēc pagatavošanas dzēriens jānokāš, izmantojot sietiņu vai marli. Pagatavoto dzērienu var dzert karstu vai atdzesēt.
Smiltsērkšķis ir bagāts K un B grupas vitamīnu avots, satur vairākus antioksidantus (A, C, E vitamīnu, selēnu, flavonoīdus), nepiesātinātās taukskābes, cinku, dzelzi, kalciju un citas aktīvās vielas. Tam piemīt pretiekaisuma un antioksidatīva darbība, smiltsērkšķis samazina holesterīna līmeni asinīs, uzlabo organisma vispārējo stāvokli, stiprina imunitāti un mitrina gļotādu.