4 dabiski līdzekļi, kas palīdzēs sasprēgājušām lūpām

© pexels.com

Aukstā laikā sasprēgājušas lūpas ir daudzu problēma, tāpēc "Insider" nosaucis četrus dabiskus līdzekļus, kuri ir viegli pieejami katra mājās, lai palīdzētu uzlabot situāciju.

pexels.com

1. Alveja

Alvejas lapās esošā želeja mitrinās ādu un palīdzēs novērst to sprēgāšanu. Alveja satur arī molekulas, ko sauc par polisaharīdiem, kas palīdz mitrumam sasaistīties ar ādu, saglabājot lūpas mitrinātas. Tāpat šīs molekulas jau sasprēgājušu lūpu ādai liks ātrāk radīt jaunas šūnās.

Alveju var audzēt mājās un želeju iegūt no tās lapām. Tomēr jāpiebilst, ka dažiem cilvēkiem mēdz būt alerģiska reakcija pret alveju, tāpēc vispirms ieteicams veikt testu, lai noteiktu iespējamās alerģiskās reakcijas.

pexels.com

2. Medus

Medus ir lielisks līdzeklis pret sasprēgājušām lūpām, jo tam piemīt mitrinošas īpašības. Medus ir slavens ar savām antibakteriālajām īpašībām, kas neļaus brūcēs uz lūpām attīstīties infekcijai.

Ar tīru pirkstu vai vates tamponu uzklāj plānu medus kārtu uz lūpām. Ļaujiet tam uz tām būt 20 līdz 30 minūtes. Pēc tam medu noslauka. Medus ir salds, tāpēc ieteicams atturēties no vēlmes to laizīt, jo tas var pasliktināt sasprēgājušo lūpu stāvokli. Medu uz lūpām var uzklāt arī pirms gulētiešanas un atstāt uz nakti.

pexels.com

3. Kokosriekstu eļļa

Kokosriekstu eļļa ir mīkstinoša viela, kas nozīmē, ka tā lieliski nofiksē mitrumu lūpās un novērš to izžūšanu. Tai piemīt arī pretiekaisuma īpašības, kas nozīmē, ka tā var palīdzēt mazināt sāpes un diskomfortu, ko rada saplaisājušas lūpas. Kokosriekstu eļļai ir arī antibakteriālas īpašības, novēršot infekciju risku.

Kokosriekstu eļļu var lietot apvienojumā ar cukuru kā maigu pīlingu, kas palīdzēt atbrīvoties no atmirušajām ādas šūnām.

pexels.com

4. Cukura skrubis

Kad uz lūpām uzkrājas atmirušās ādas šūnas, tās neļauj lūpām iegūt nepieciešamo mitrumu. Maigs ādas pīlings ar cukura skrubi palīdz noņemt atmirušās ādas šūnas.

Cukura skrubja pagatavošana: ieliec bļodā vienu ēdamkaroti cukura un vienu ēdamkaroti kokosriekstu eļļas vai medus. Rūpīgi ar tīru pirkstu samaisi masu. Tad skrubi uzklāj uz lūpām un minūti maigi ar apļveida kustībām lūpas paberzē. Kad beidz, noslauki lieko skrubi un uzklāj kokosriekstu eļļu, lai atjaunotu mitrumu. Vienmēr jāatceras pēc skrubja izmantošas mitrināt lūpas, citādi situācija var pasliktināties.

Avots: Insider

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Steidzīgajās ikdienas gaitās pat nenojaušam, ka daudzi mūsu paradumi var kaitēt zobu veselībai. Iespējams, no dažiem var atbrīvoties bez pūlēm, bet ar citiem tik labi neveiksies.

Svarīgākais