Zinātnieki iesaka dubultot C vitamīna devu ikdienā; 5 neparastāki veidi, kā to panākt

© pexels.com

Zinātnieki iesaka divkāršot C vitamīna uzņemšanu, jo iepriekšējie pieņēmumi par nepieciešamo devu ir novecojuši, raksta "Independent".

Pasaules Veselības organizācija iesaka dienā uzņemt 45 mikrogramus C vitamīna, balstoties uz Sorbijas pētniecības institūta pētījumu, kas veikts 1944. gadā. Vašingtonas universitātes zinātnieki ir pārskatījuši šo pētījumu un "American Journal of Clinical Nutrition"publicējuši atjauninātu tā novērtējumu. Pētnieki norāda, ka ieteicamās C vitamīna devas ir ne tikai jāpalieliena, bet pat, iespējams, jādubulto.

Ir vairāki C vitamīna uzņemšanas avoti, taču šoreiz piedāvājam piecas mazliet neparastākas izvēles.

pexels.com

1. Kivi

Atkarībā no augļa izmēra un svara, tajā ir vairāk nekā 40 mikrogrami šī vitamīna.

pexels.com

2. Ananass

Arī ananass patiesībā ir labs C vitamīna avots, kuru var ne tikai ēst svaigu, bet arī grilēt, pievienot gaļas ēdieniem un pārvērst salsā, ko pievienot treknu zivju ēdieniem.

pexels.com

3. Brokoļi

Brokoļi ir ļoti vērtīgs C vitamīna avots, kuru iespējams pagatavot daudzos veidos. Tāpat tie satur B un K vitamīnus, folātus, mangānu, magniju, kāliju, glikozīdus, antocianīnus, polifenolus.

pexels.com

4. Briseles kāposti

Šis ir TOP dārzenis C vitamīna ziņā - Briseles kāpostos ir trīs reizes vairāk C vitamīna nekā citronos.

Reuters/Scanpix/Leta

5. Kimči

Kimči ir korejiešu virtuves ēdiens — ar dažādām asām piedevām skābēti dārzeņi. Ārpus Korejas ar vārdu „kimči” galvenokārt saprot ar piedevām skābētus Ķīnas kāpostus.

Avots: Independent

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais