5 dzērieni, kas novājina imunitāti

© pexels.com

Rudens un ziema ir laiks, kad ir nepieciešams īpaši stiprināt imunitāti, lai nesaslimtu. Izrādās, ka imūnsistēmu var ietekmēt un pasliktināt dažādu dzērienu lietošana.

pexels.com

1. Gāzētie, saldinātie dzērieni

Šādi dzērieni ne tikai nelabvēlīgi var ietekmēt jūsu figūru, bet arī veselību jeb uzņēmību pret vīrusiem. Tā kā šie dzērieni satur ļoti daudz cukuru vai mākslīgos saldinātājus, tie var novājināt imunitāti. Tādējādi organismam var būt grūtāk cīnīties pret dažādām vīrusu infekcijām, atzīst eksperte, uztura speciāliste Steisija Robertsa-Deivisa.

pexels.com

2. Kafija

Kafija organismam var sniegt daudz laba. Tomēr pārmērīga tās lietošana var novājināt jūsu imūnsistēmu. Ikdienā patērējot ļoti daudz kofeīna saturošus dzērienus, tie var ietekmēt jūsu miega kvalitāti. Kā rezultātā arī imunitāti. Svarīgi dienas laikā ir nepārsniegt būtisku slieksni - 400 miligramus kofeīna! Pārsniedzot šo daudzumu, jūs varat negatīvi ietekmēt veselību. Svarīgi ir arī neilgi pirms gulētiešanas nebaudīt kafiju!

pexels.com

3. Alkohols

Lietojot pārlieku daudz alkohola, nākamajā dienā varat piedzīvot nepatīkamas paģiras. Izrādās, ka tieši smagas paģiras var nelabvēlīgi ietekmēt imunitāti. Kā? Jo šādos rītos organisms cīnās ar iepriekšējās dienas sekām. Ķermenis cenšas pārstrādāt izdzerto, kā rezultātā cīnoties ar paģirām, novājinās tā imūnā reakcija pret vīrusiem. Ilgstoši lietojot pārmērigi daudz alkoholu, tas var radīt būtiskas sekas un jūs varat kļūt daudz uzņēmīgāks pret dažādām infekcijām.

pexels.com

4. Sulas

Lai arī var šķist, ka augļu sulas ir veselīgas, jo augļi satur dažādus vitamīnus, tā gluži nav. Augļu sulas lielākoties satur ļoti daudz cukura. Kā rezultātā šīs sulas var pielīdzināt gāzētajiem, saldinātajiem dzērieniem. Eksperte, uztura speciāliste Alise Galvina uzsver, ka atsevišķi veikalos nopērkamie dzērveņu dzērieni satur gandrīz tikpat daudz cukura, kā kola. Protams, dažas sulas, piemēram, apelsīnu sula, satur C vitamīnu, kas var palīdzēt stiprināt imunitāti, tomēr visbiežāk sulas jūsu veselībai nesniegs nekādu labumu.

pexels.com

5. Krāsainie dzērieni

Veikalā ir iespējams iegādāties dažādus bezalkoholiskos dzērienus, kuru sastāvā var ieraudzīt daž ne dažādus "brīnumus". Izrādās, ka šādu dzērienu lietošana ilgtermiņā, var nelabvēlīgi ietekmēt imūnsistēmu. Daudzi no šiem dzērieniem satur tādas pārtikas piedevas, kā emulgatorus, biezinātājus, mākslīgos saldinātājus, kas nelabvēlīgi ietekmē zarnu baktērijas, tādējādi laika gaitā arī imunitāti. Pirms iegādājaties dzērienu, pārbaudiet tā sastāvu! Izvēlieties dabiskus produktus!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!