5 produkti, kas var veicināt vēdera uzpūšanos

© pexels.com

Uztura speciālists Niks Heijs (Nick Hay) nosaucis produktus, kas var veicināt vēdera uzpūšanos.

pexels.com

1. Pārstrādāti produkti

Niks norāda, ka šie produkti ir mainīti un pārstrādāti, tādēļ tajos bieži ir šķebinošas piedevas un ķīmiskas vielas, kas var izraisīt vēdera uzpūšanos. "Vispirms izlasiet sastāvdaļas un, ja nevarat tās izrunāt, šis produkts jums nenāks par labu," norāda Niks.

Uztura speciālists iesaka vēdera uzpūšanās gadījumā labāk izvēlēties dabiskus produktus, piemēram, zivis, olas. pilngraudus produktus, riekstus, dārzeņus un tumšo lapu zaļumus.

pexels.com

2. Kvieši

Kviešu produkti satur fruktānu, kas ir ogļhidrāts, ko daudziem ir grūti sagremot. Fruktāni ir atrodadami tādos produktos, kā maize, makaroni, sīpoli, ķiploki, mieži, pistācijas un pat brokoļi. Daudziem cilvēkiem, kuri uzskata, ka vēdera uzpūšanos izraisa glutēns, patiesībā kairinātājs ir fruktāni.

pexels.com

3. Alkohols

Niks norāda, ka alkohols organismā izraisa iekaisumu un pietūkumu, kā rezultātā var uzpūsties vēders. Viņš piebilda, ka tas var izraisīt arī estrogēna līmeņa paaugstināšanos sievietēm, kas var veicināt svara piaugumu.

pexels.com

4. Cukurs

Pārāk daudz cukura var izraisīt mūsu zarnās esošo labvēlīgo un nelabvēlīgo baktēriju līdzvara zudumu, kas var būt par cēloni vēdera uzpūšanās gadījumā, norāda speciālists.

pexels.com

5. Piena produkti

Vairums piena produktu satur laktozi, kuru organismam ir grūti sagremot. Īpaši iesaka izvairīties no saldējuma, siera un piena. Cilvēkiem, kuriem ir laktozes nepanesamība, organismā nav pietiekami daudz fermentu, lai sadalītu cukurus, ko ražo lielākā daļa piena produktu.

Avots: The Sun

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.