Uztura speciāliste atklāj, kas ir jāēd, lai aizkavētu novecošanos

© pexels.com

Uztura speciāliste un blogere Nadežda Andrejeva sociālajā vietnē Instagram atklājusi, kas organismam ir nepieciešams, lai aizkavētu novecošanās procesus.

N. Andrejeva norāda, ka cilvēkiem, lai aizkavētu novecošanos, jācenšas ar pārtikas palīdzību uzņemt vairāk antioksidantu.

Produkti, kas satur antioksidantus

Vitamīni

  • Vitamīns A: aknas, olas, piena produkti.
  • Vitamīns C: citrusaugļi, kivi, zemenes, brokoļi, Briseles kāposti.
  • Vitamīns E: valrieksti, mandeles, sēklas.

pexels.com

Fitoķimikālijas

  • Karotinoīdi, alfa karotīns: burkāni, ķirbji, apelsīni, mandarīni.
  • Beta - karotīns: tumšas krāsas zaļumi, tomāti, aprikozes, mango.
  • Luteīns un zeaksantīns: zaļi dārzeņi ar tumšām lapām, īpaši spināti.

pexels.com

Flavonoīdi

  • Kvercetīns, miricetīns, koferols: sīpoli, brokoļo, āboli, tēja, sarkanvīns, vīnogas, ķirši.
  • Flavonoli, katehīni: zaļā un baltā tēja.
  • Proantocianidīni: āboli, aprikozes, kakao, tumšā šokolāde.
  • Flavonoli: pētersīļi, ķimenes, selerijas, citrusaugļu produkti.
  • Fitoestrogēni: soja, pākšaugi, sēklas, graugaugi.
  • Augu sterīni: rieksti, avokado, augu eļļas.

Veselība

Rudens mēdz atnest ne tikai zeltainu lapu skaistumu un svaiguma pilnus rītus, bet arī drēgnumu, slapjdraņķi un saaukstēšanās risku. Kad temperatūra krītas un imunitāte sāk prasīt papildu rūpes, viens no vienkāršākajiem un dabiskākajiem veidiem, kā par sevi parūpēties, ir iekļaut ikdienā ingvera dzērienu. Šis sildošais eliksīrs ne vien palīdz stiprināt organismu, bet arī rada patīkamu enerģijas lādiņu tumšajās dienās, iesaka “healthline.com”.

Svarīgākais