Uztura speciāliste atklāj, kas ir jāēd, lai aizkavētu novecošanos

© pexels.com

Uztura speciāliste un blogere Nadežda Andrejeva sociālajā vietnē Instagram atklājusi, kas organismam ir nepieciešams, lai aizkavētu novecošanās procesus.

N. Andrejeva norāda, ka cilvēkiem, lai aizkavētu novecošanos, jācenšas ar pārtikas palīdzību uzņemt vairāk antioksidantu.

Produkti, kas satur antioksidantus

Vitamīni

  • Vitamīns A: aknas, olas, piena produkti.
  • Vitamīns C: citrusaugļi, kivi, zemenes, brokoļi, Briseles kāposti.
  • Vitamīns E: valrieksti, mandeles, sēklas.

pexels.com

Fitoķimikālijas

  • Karotinoīdi, alfa karotīns: burkāni, ķirbji, apelsīni, mandarīni.
  • Beta - karotīns: tumšas krāsas zaļumi, tomāti, aprikozes, mango.
  • Luteīns un zeaksantīns: zaļi dārzeņi ar tumšām lapām, īpaši spināti.

pexels.com

Flavonoīdi

  • Kvercetīns, miricetīns, koferols: sīpoli, brokoļo, āboli, tēja, sarkanvīns, vīnogas, ķirši.
  • Flavonoli, katehīni: zaļā un baltā tēja.
  • Proantocianidīni: āboli, aprikozes, kakao, tumšā šokolāde.
  • Flavonoli: pētersīļi, ķimenes, selerijas, citrusaugļu produkti.
  • Fitoestrogēni: soja, pākšaugi, sēklas, graugaugi.
  • Augu sterīni: rieksti, avokado, augu eļļas.

Veselība

Pastāvīgs nogurums, pat pēc šķietami laba miega. Miglains prāts, nevēlēšanās socializēties, grūtības koncentrēties, zems enerģijas līmenis – šie simptomi var šķist normāli mūsdienu aizņemtajā ikdienā. Tomēr tie var liecināt arī par kaut ko dziļāku – par stāvokli, ko sauc par hroniska noguruma sindromu jeb funkcionālu izsīkumu. Lūk, kā atpazīt, vai tas attiecas arī uz tevi, raksta “Healthline.com” speciālisti.

Svarīgākais