Uztura speciāliste un blogere Nadežda Andrejeva sociālajā vietnē Instagram atklājusi, kas organismam ir nepieciešams, lai aizkavētu novecošanās procesus.
N. Andrejeva norāda, ka cilvēkiem, lai aizkavētu novecošanos, jācenšas ar pārtikas palīdzību uzņemt vairāk antioksidantu.
Produkti, kas satur antioksidantus
Vitamīni
- Vitamīns A: aknas, olas, piena produkti.
- Vitamīns C: citrusaugļi, kivi, zemenes, brokoļi, Briseles kāposti.
- Vitamīns E: valrieksti, mandeles, sēklas.
Fitoķimikālijas
- Karotinoīdi, alfa karotīns: burkāni, ķirbji, apelsīni, mandarīni.
- Beta - karotīns: tumšas krāsas zaļumi, tomāti, aprikozes, mango.
- Luteīns un zeaksantīns: zaļi dārzeņi ar tumšām lapām, īpaši spināti.
Flavonoīdi
- Kvercetīns, miricetīns, koferols: sīpoli, brokoļo, āboli, tēja, sarkanvīns, vīnogas, ķirši.
- Flavonoli, katehīni: zaļā un baltā tēja.
- Proantocianidīni: āboli, aprikozes, kakao, tumšā šokolāde.
- Flavonoli: pētersīļi, ķimenes, selerijas, citrusaugļu produkti.
- Fitoestrogēni: soja, pākšaugi, sēklas, graugaugi.
- Augu sterīni: rieksti, avokado, augu eļļas.