D vitamīna deficīta risks drēgnajā rudenī īpaši augsts ir cilvēkiem, kas vecāki par 65 gadiem. D vitamīns ir būtisks kaulu, zobu un muskuļu veselībai.
Uztura speciāliste Dženna Houpa intervijā "Express" nosaukusi četrus galvenos produktus, no kuriem rudens laikā iegūt D vitamīnu.
Lasis, skumbrija, siļķe, sardīnes ir ne tikai labs D vitamīna avots, bet tajās ir arī omega-3 taukskābes, kas ir labas sirdij, un olbaltumvielas enerģijai.
Olu dzeltenumi izceļas ar augstu tā dēvēto "saules vitamīna" līmeni.
Vienīgā dabā sastopamā augu izcelsmes D vitamīna forma. Sēnes ražo arī D vitamīnu, ja tiek pakļautas saules gaismai.
Pārbaudiet veikalā pirkto produktu iepakojumus, jo daži ir bagātināti ar papildu D vitamīna devu.
Houpa uzsver, ka pilnīga ieteicamās D vitamīna dienas devas iegūšana no pārtikas ir problemātiska, tāpēc ir lietderīgi konsultēties ar ārstu par iespējamo papildināšanu.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai izklaidējošiem, informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.