4 nopietnas veselības problēmas, par kurām var liecināt košana lūpās

© pexels.com

Ja pamanāt, ka lūpas mēdzat sakost biežāk nekā parasti, iespējams, ir vērts pārliecināties, vai tas neliecina par kādu no šīm kaitēm, raksta "Woman Journal".

pexels.com

1. Žokļa artrīts

Tas ir izplatīts temporomandibulāro locītavu traucējumu celonis, kam lūpu kodīšana bieži tiek uzskatīta par simptomu. Ja papildus žokļa kustībām parādās vieglas sāpes, grūtības košļāt, galvassāpes vai zobu sāpes, iespējams, jums ir žokļa artrīts.

pexels.com

2. Bruksisms jeb nekontrolēta zobu griešana miegā

Zobu griešana miegā var izraisīt dažādas problēmas, un tā bieži ir saistīta ar stresu. Bruksisms ne vienmēr ir simptomātisks un bieži rodas naktī miega laikā. Bet to var atpazīt pēc lūpu stāvokļa, ja tās pēc nakts ir sakostas.

PN/Scanpix/Leta

3. Nepareizs sakodiens

Ja žoklis ir nepareizi novietots, tas var rezultēties ar košanu lūpās. Tas notiek, ja augšējā un apakšējā žokļa izmērs nav vienāds vai, ja ir papildus zobi, to trūkst vai tie ir neregulāras formas.

pexels.com

4. Trauksme vai depresija

Atkārtota uz ķermeni vērsta uzvedība var liecināt par paaugstinātu trauksmes sajūtu vai depresiju. Lūpu košana var būt viens no "paškaitējuma" veidiem.

Avots: Woman Journal

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais