5 ķermeņa signāli, kas liecina par pārāk mazkustīgu dzīvesveidu

© pexels.com

Speciālisti vienmēr izceļ, cik svarīgi ikdienā ir nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Svarīga ir jebkāda kustēšanās, nav nozīme vai dodaties sportot uz sporta zāli, vai ik dienas ejat garās pastaigās. Jebkura aktivitāte sniedz daudz laba ķermenim un veselībai. Nereti, ja esam pārāk "slinki", ķermenis vēsta dažādus singālus, ka ir nepieciešams kustēties. Izlasiet un uzziniet, kādi ir pirmie ķermeņa signāli, kas vēsta, ka jūsu ikdienā ir par maz fizisko aktivitāšu!

pexels.com

1. Pietūkušas acis

Mazkustīga dzīvesveida ir viens no pirmajiem simptomiem ir ūdens aizture organismā jeb tūska. Acu pietūkums visbiežāk parādās pēc ilgstošas uzturēšanās horizontālā stāvoklī, piemēram, guļot. Labākais risinājums, kā cīnīties ar acu pietūkumu ir joga. Vislabākais veids, kā samazināt pietūkumu ir asanas jogas poza, kuras veikšanas laikā uzlabojas asinsrite. Tomēr ne tikai joga var palīdzēt atbrīvoties no pietūkuma acu zonā, jebkura veida kustības palīdzēs izskatīties un justies labāk.

pexels.com

2. Aizcietējumi

Pasīvs un neaktīvs dzīvesveids var iespaidot zarnu darbību. Ja lielāko dienas daļu pavadāt sēžot, uzņemtās pārtikas pārvietošanās pa resno zarnu var aizņemt ilgāku laiku. Līdz ar to uzņemtās pārtikas daudzums, ko ķermenis absorbē, ir visai ierobežots, tādējādi var rasties tādas problēmas, kā aizcietējums. Regulāras kustības palīdzēs uzlabot gremošanas trakta darbību. Nav nepieciešams uzreiz nodarboties ar stundu vai divu stundu gariem treniņiem. Eksperti izceļ, ka, lai samazinātu aizcietējumu veidošanās risku, var palīdzēt pat piecu minūšu ilga stiepšanās vairākas reizes dienā.

pexels.com

3. Aizmāršīgums

Ja bieži vien pamanāt, ka domas "izskrien" ārā no prāta, vai neatceraties nepieciešamo, vai ienākat istabā un aizmirstat pēc kā nācāt, iespējams pie vainas var būt mazkustīgs dzīvesveids. Zinātnieku veiktajā pētījumā pierādījās, ka tiem cilvēkiem, kuriem ir mazkustīgs dzīvesveids, ir redzamas izmaiņas smadzeņu darbība. Ir pierādīts tas, ka fiziskas aktivitātes var uzlabot atmiņu.

pexels.com

4. Sāpes ceļos

Var šķist, ja rodas sāpes locītavās, tad pēc fizisku aktivitāšu veikšanas, sāpes var palielināties. Tomēr speciālisti atzīst, ka tā nav. Fizisku aktivitāšu veikšana palīdz atlsābināt locītavās radušās sāpes. Regulāra vingrošana var mazināt artrīta un osteoartrīta simptomus. Īpaši noderīgi ir zemes intensitātes aerobikas vingrinājumi. Regulāri kustoties, trenējoties nostiprināsies muskuļi un jūs kļūsiet elestīgāki, tādējādi arī samazināsies sāpes ceļos un locītāvās.

pexels.com

5. Kāre pēc saldumiem

Fiziskās aktivitātes ir lielisks palīgs, lai cīnītos ar kāri pēc saldumiem, cukurotiem ēdieniem. Sportošana palielina enerģijas līmeni un veicina endorfīnu izstrādāšanos, kas padara priecīgāku prātu. Laimes hormoni ievērojami samazina tieksmi pēc cukura. Kā arī aktīvs dzīvesveids samazina depresijas simptomu veidošanos. Tādējādi veicot fiziskās aktivitātes ir iespējams samazināt tieksmi pēc saldumiem un kļūt laimīgākiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Vasara nav iedomājama bez dažādiem knišļiem. Šovasar odi ir īpaši aktīvi. Ja pēc atpūtas svaigā gaisā esat vienos odu kodumos un tie niez, izmēģiniet kādu no šīm metodēm, kas mazinās nepatīkamās sajūtas!

Svarīgākais