Skaidro, kā atšķiras silta un auksta ūdens iedarbība uz organismu

© PN/Scanpix/Leta

Lai ķermenis darbotos oprtimāli, ļoti svarīgi ir patērēt pietiekamu daudzumu ūdens, kas īpaši nepieciešams asinsritei un zarnu darbībai. Taču izrādās, ka arī ūdens temperatūrai ir nozīme. Veselībai palīdz gan auksts, gan silts ūdens, taču to iedarbība atšķiras.

PN/Scanpix/Leta

1. Auksts ūdens

Glāze auksta ūdens lieliski atveldzēs un atsvaidzinās.

Aukstu ūdeni vajadzētu dzert pirms treniņiem, jo tas stimulē kaloriju dedzināšanu. Tas arī palīdz ķermenim saglabāt vēsumu, īpaši sportošanas laikā vai karstumā. Pārmērīga ķermeņa temperatūras paaugstināšanās var izraisīt pārslodzi sirdij.

pexels.com

Auksts ūdens lieliski uzmundrina. Ja jūties miegains, iespējams, kafijas vai kāda cita ierastā uzmundrinošā dzēriena vietā der tomēr izvēlēties ūdeni, kurš vienmēr iedarbojas efektīvi un nekaitē veselībai.

pexels.com

2. Silts ūdens

Siltu ūdeni iesaka dzert no rītiem tūlīt pēc pamošanās, jo tas stimulē visu orgānu darbību, kā arī vielmaiņas un gremošanas procesus.

Arī pēc treniņiem ir vērts lietot siltu ūdeni, kas attīrīs organismu no iekšpuses un palīdzēs atjaunot mitruma zudumu un atjaunos enerģiju.

pexels.com

Silta ūdens dzeršana aizkavē ādas novecošanos un tas efektīvāk par aukstu ūdeni izvada toksīnus. Tiklīdz ķermenis atbrīvojas no toksīniem, ādā norit izmaiņas un tā kļūst mīkstāka, mirdzošāka. Silts ūdens stimulē arī strukturālo olbaltumvielu kolagēna un elastīna ražošanu, kas savelk ādu un izlīdzina grumbas.

Šāds ūdens labvēlīgi iedarbojas uz zarnu darbību. Tas palīdz pārtiku sadalīt mazākās daļiņās, ļaujot tai neatraucēti iziet caur kuņģa-zarnu traktu.

pexels.com

Avots: Joinfo

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais