Parasti par galveno noguruma iemeslu mēdz uzskatīt miega trūkumu, taču nereti pat pēc pilvērtīga miega dienas laikā uzmācas pamatīgs nogurums. Tam par iemeslu var būt uzturs.
Pēc "York Test" ekspertu domām ir sešas pazīmes, kas liecina, ka nogurums ir saistīts ar pārtikas nepanesamību.
Saikne starp ēdienu un nogurumu nav vienkārša. Kamēr ir pilnīgi normāli izjust nogurumu, piemēram, pēc pārmērīgas ēšanas vai alkohola lietošanas, kad organismam vajadzīgs vairāk enerģijas, lai sagremotu pārtiku, hronisks nogurums var liecināt arī par kādu produktu nepanesamību vai alerģiju.
"York Test" eksperti atklāj, kādas sešas pazīmes var liecināt, ka noguruma cēlonis ir pārtikas nepanesamība:
Runājot par konkrētiem produktiem, kas varētu būt noguruma izraisītāji, eksperti atzīmē, ka nav konkrētu pierādījumu par viena vai otra produkta ietekmi, jo katra cilvēka organisms ir atšķirīgs.
Eksperti gan piemin glutēnu un laktozi, kā arī atzīmē nakteņu dzimtas dārzeņus (piemēram, piparus, tomātus un kartupeļus), taču uzsver, ka vienīgais reālais veids, kā uzzināt, kuri pārtikas produkti izraisa nogurumu, ir veikt pārtikas nepanesamības testu.
Avots: Glavred