4 biežākie iemesli kakla sāpēm un kā pareizi tās ārstēt

© pexels.com

7.lapa

pexels.com


3. Lietojiet sūkājamās tabletes vai aerosolus

Izvēle starp kakla tabletēm vai aerosoliem ir paša pacienta ziņā - kāds lietošanas veids katram ir patīkamāks. Jāatceras, ka gan pēc tablešu, gan aerosola lietošanas 15-20 minūtes nevajadzētu ne ēst, ne dzert. Arī siltu tēju ne - jāļauj, lai zāles iedarbojas.

Svarīgi! Maziem bērniem (vecumā līdz trim gadiem) drošības apsvērumu dēļ sūkājamās tabletes nedodiet, tikai aerosolus un pamatā tikai dabiskus. Arī gulošiem pacientiem lietojiet tikai aerosolu.

Aptiekās ir ļoti plašs gan sūkājamo tablešu, gan aerosolu klāsts. Tie ir gan dabiskas izcelsmes, kas satur smiltsērkšķu, kliņģerīšu, piparmētru, tējaskoka eļļu, kas pārklāj un nomierina kakla gļotādu, atjauno dabisko mitrumu un ieeļļo, gan arī ķīmiskas izcelsmes zāles, kam piemīt stiprāka antibakteriāla, pretiekaisuma un arī pretsāpju iedarbība. Pacientam vispiemērotāko līdzekli vienmēr palīdzēs izvēlēties farmaceits, noskaidrojot, cik ilgi jau ir kakla sāpes, vai ir pietūkums, paaugstināta temperatūra un kādi citi simptomi.


Pie ārsta jāvēršas nekavējoties, ja

kakla sāpes ir stipras, ilgst jau vairākas dienas;
ir paaugstināta temperatūra;
ap rīkli un mandelēm ir balts atlikums;
kakla gļotāda stipri pietūkusi un ir grūti runāt, elpot un norīt siekalas.
Tas var liecināt, ka, iespējams, saslimšana ir nopietnāka. Piemēram, šādi simptomi var būt arī difterijas sākumstadijā, kad nepieciešams radikāls ārstēšanas veids.

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais