4 biežākie iemesli kakla sāpēm un kā pareizi tās ārstēt

© pexels.com

5.lapa

pexels.com

5. Kā ārstēt?

Tā kā kakla sāpes ir nepatīkams simptoms, pārsvarā pacienti aptiekā pēc padoma ierodas jau pirmajās dienās. Farmaceiti iesaka ārstēšanu sākt kompleksi, vienlaikus gan ārstējot kakla sāpes, gan stiprinot imunitāti.


1. Lietojiet daudz šķidruma

Varbūt kādam šķiet, ka kakla sāpes ir maznozīmīgs simptomiņš, tomēr tā nav. Ārstēšanu vajadzētu sākt ar pietiekamu šķidruma uzņemšanu - no pusotra līdz diviem litriem dienā.

Ļoti svarīgi! Lietojiet tikai siltu šķidrumu - ne karstāku par 45 °C. Jo karstāks šķidrums vēl vairāk kairina jau iekaisušo kakla gļotādu.

Iespējams, daudziem vecāka gadagājuma pacientiem atmiņā ir padoms kakla sāpju gadījumā dzert maksimāli karstu citrona vai upeņu dzērienu ar medu. Bet iekaisis un apsārtis kakls līdzinās apdedzinātai ādai un gļotādai. Un, ja lejam tai virsū karstu ūdeni, iekaisums iet dziļāk un plašāk, tūska pastiprinās vēl vairāk.

Šajā gadījumā ir noderīgs jebkurš silts dzēriens, arī ārstniecības augu - aveņu, liepziedu, salvijas - tēja. Tāpat citrona un dzērveņu sula, bet tikai atšķaidītā veidā - jo vājākas koncentrācijas, jo labāk, lai lieki nekairinātu iekaisušo kakla gļotādu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!

Svarīgākais