8 populāri mīti par olām, kuri būtu jāaizmirst

© pexels.com

Esam jau rakstījuši gan par olu veselīgajām īpašībām, gan to nozīmi šajā laikā, kad īpaši jāparūpējas par imunitāti. Taču tās mēdz apvīt arī dažādi mīti un aizspriedumi, kurus centīsimies lauzt.

pexels.com

1. Jēlas olas ir veselīgākas par vārītām

Daži cilvēki ēd jēlas olas, lai audzētu muskuļus, uzlabotu balsi vai mazinātu kuņģa skābes daudzumu. Taču jēlu olu nozīme tomēr esot pārspīlēta. Tās organismam ir grūtāk absorbēt. Lai gan vārītās olās ir nedaudz mazāk kālija, fosfora, A un B5 vitamīnu, tomēr tiek rekomendēts neēst jēlas olas arī salmonellas dēļ.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.