Nosauc 6 fermentētus produktus imunitātes stiprināšanai

© pexels.com

6.lapa

pexels.com

6 Sieri

Jāņem gan vērā, ka, lai arī lielākā daļa sieru ir fermentēti, ne visi satur probiotikas. Labvēlīgās baktērijas nogatavināšanas procesā izdzīvo, piemēram, mocarellā, brī un kamambēra veida sieros.


“Jāņem gan vērā, ka, lai uzsāktu fermentētu produktu lietošanu uzturā, organisms pie tiem ir jāpieradina pakāpeniski. Vislabāk sākumā šos produktus ēdienkartē iekļaut mazās devās, jo izjauktas mikrofloras gadījumā tie var izraisīt vēdera uzpūšanos, caureju, spazmas un citas problēmas,” brīdina farmaceite Mārīte Šukele.

Veselība

Ērces ir mazas, zirnekļveidīgas radības, kuras var pārnēsāt slimības, piemēram, Laimas slimību un ērču encefalītu. Tās barojas ar putnu un zīdītāju, tostarp cilvēku, asinīm. Lai pasargātu sevi, svarīgi ir vakcinēties pret ērču encefalītu. Bet kā rīkoties, ja ērce ir jau piesūkusies? To svarīgi ir pareizi noņemt!