6 pārsteidzoši fakti par veselīgo kumelīti

© Lauris Vīksne/F64

5.lapa

Lauris Vīksne/F64


5. RECEPTES

Kumelīšu tēja

Lai panāktu stipru, gremošanas uzlabošanai domātu tēju, kumelītes jāaplej ar vārošu ūdeni un jānotur vismaz 20 minūtes. Vienkāršai mierinošai tējai - kumelītes uzlejamas uz 5 līdz 10 minūtēm. Droši tējai var pievienot medu vai citronu - kas labāk tīk. Ja nelabi ap dūšu, kā papildinājums palīdzēs ingvers vai piparmētra.

Pietūkušu acu gadījumā var sagatavot kumelīšu kompreses. Vispirms pagatavo stipru tēju, to atdzesē, un tad seko vismaz pusstundu ilga atpūta ar kompresi uz acīm!

Kumelīšu vanna

Ūdens caurlaidīga audekla maisiņā (ja tāda nav, tad kārtīgi izmazgātā zeķē!) ieber vismaz sauju ar auzu pārslām un pievieno kumelītes tā, lai pārslu būtu aptuveni piecas reizes vairāk. Aplej ar karstu ūdeni uz 10 minūtēm. Maisiņu var izmantot kā kompresi vai arī aromātisku un relaksējošu vannas piedevu, vai kā sūkli ādas masāžai. Auzu pārslu ekstrakts tiek izmantots daudzu ādas veselības produktu ražošanā, un tas labi sader ar kumelītēm, pastiprinot efektu. Palīdz pret iekaisumiem, saules apdegumu vai vienkārši sausas ādas gadījumā. Stiprāku, patīkamu smaržu var panākt, piepilinot klāt kumelīšu vai lavandas ekstraktu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais