Nav noslēpums, ka pēc veselīgas un pilnvērtīgas maltītes, jūtamies enerģiskāki un pat priecīgāki. Bieži arī auzu pārslu putra brokastīs var izraisīt šādas emocijas. Dietologs Atis Tupiņš skaidro, kā auzu pārslu iekļaušana uzturā var pozitīvi ietekmēt mūsu labsajūtu.
Visvērtīgākā šķiedrviela, ko atradīsim auzu bioloģiskajā sastāvā ir beta-glikāns. To uzskata par šķiedrvielu supervaroni. Beta-glikāns daļēji šķīst ūdenī, tā veidojot biezu želejas veida masu gremošanas sistēmā. Šī īpašība ir tā, kas veicina labo zarnu baktēriju veidošanos, samazina glikozes koncentrāciju asinīs un veicina insulīna reakciju. Beta-glikāns atbild par sāta sajūtas uzturēšanu, tādēļ pēc kārtīgas putras bļodas vēl ilgi nemāc izsalkums.