6 ikdienas ieradumi, kas patiesībā ļoti kaitē redzei

© pexels.com

9.lapa

pexels.com

Produkti, kas palīdz saglabāt skaidru redzi

Oranžie dārzeņi, piemēram, burkāni un ķirbji, satur beta karotīnu, kas, nokļūstot organismā, tiek pārveidots par A vitamīnu, kas, savukārt, uzlabo redzi tumsā.

Zaļie lapu salāti - spināti, salāti, pētersīļi, rukola, kāposti satur antioksidantus, it īpaši luteīnu un zeaksantīnu, kas palīdz samazināt kataraktas un mākulas deģenerācijas attīstības risku.

Citrusaugļi satur C vitamīnu, kas stiprina sīkos asinsvadus.

Ogas - upenes, vīnogas, un it īpaši mellenes labvēlīgi ietekmē acu veselību. Mellenēs esošie antioksidanti - antocianīni - pasargā acu šūnas no pāragras novecošanās un uzlabo redzi tumsā.

Olas ir bagātas ar spēcīgiem antioksidantiem, kas aizsargā acis no kaitīgās ultravioleto staru iedarbības un samazina kataraktas veidošanās risku. Papildus tam olās ir arī A vitamīns.

Mandeles ir bagātīgs E vitamīna avots, kas palīdz aizkavēt novecošanās procesus.

Treknās zivis - lasis, tuncis - satur omega nepiesātinātās taukskābes, kas nepieciešamas acs tīklenei un var palīdzēt izvairīties no sausās acs sindroma.

Ūdens - dzerot šķidrumu pietiekamā daudzumā, acis tiks pasargātas no sausuma sajūtas.

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais