6 bīstamas traumas vasarā un kā sevi no tām pasargāt

© pexels.com

5.lapa

pexels.com

5. Cik mīlīgs sunītis! Vai tiešām?

Vasarā arī suņiem, gluži kā to saimniekiem, patīk pavadīt vairāk laika āra. Taču tieši tagad vislabāk redzam, ka ne visi spēj kontrolēt savu mīluļu uzvedību. Ja saimnieks uzsāk sarunu ar garāmgājēju, piemēram, apgalvojot, ka suns, lai arī rej un rūc, ir nekaitīgs, tas liecina par to, ka suņa uzvedību viņš nespēj ietekmēt, jo šādā situācijā viņam vajadzētu spēt suni savaldīt.

Ar svešu dzīvnieku jābūt piesardzīgam pat tad, ja suns nešķiet agresīvs. Tas ir arī saprotami jāizskaidro bērniem: suns nav mīkstā rotaļlieta, ko mesties mīļot un bučot; svešam sunim nedrīkst tuvoties; suni nedrīkst apzināti kaitināt. Ik gadu no suņu kodumiem cieš gan bērni, gan pieaugušie, tādēļ pastiprināta uzmanība dzīvnieku un cilvēku saskarsmei jāpievērš kā suņu īpašniekiem, tā arī iespējamiem upuriem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais