6 produkti, kas pasargās no hroniskiem iekaisumiem

© pexels

Ja pieturēsies pie šiem produktiem, mazināsies risks sasirgt ar slimībām, kuras izraisa hroniski iekaisumi, vēsta "Health".

Iekaisumi liedz ķermenim dabiski atlabt pēc bojājumiem, piemēram, ievainojumiem, infekcijām vai toksīniem. Akūta iekaisuma gadījumā (piemēram, zilumi vai traumas pietūkums), tas izzūd dažu dienu laikā. Taču hroniska iekaisuma gadījumā mūsu organisma aizsardzības reakcija “aizkavējas” un rada pastāvīgu trauksmes stāvokli. Nav noslēpums, ka hronisks iekaisums var kaitēt mūsu veselībai: tas ir saistīts ar daudzām slimībām, piemēram, vēzi, sirds slimībām, diabētu, depresiju, artrītu un Alcheimera slimībām.

pexels

1. Zivis un rieksti

Lasis un sardīnes ir omega-3 superavoti. Arī riekstiem un sēklām piemīt pretiekaisuma īpašības. Iekļauj uzturā dažādus riekstus, kurus vari pievienot putrām, salātiem vai ceptiem dārzeņiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Lai arī Jāņos dažādu kārdinājumu netrūkst, pārmērības var novest pie dažādām veselības problēmām. Vienkāršus un noderīgus ieteikumus par svētku maltīšu baudīšanu bez riska veselībai un aptieciņas saturu izbraukumiem sniedz Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors, gastroenterologs, internists VCA "Aura", Aleksejs Derovs un farmaceite Jeļena Bebre.

Svarīgākais