6 produkti, kas pasargās no hroniskiem iekaisumiem

© pexels

Ja pieturēsies pie šiem produktiem, mazināsies risks sasirgt ar slimībām, kuras izraisa hroniski iekaisumi, vēsta "Health".

Iekaisumi liedz ķermenim dabiski atlabt pēc bojājumiem, piemēram, ievainojumiem, infekcijām vai toksīniem. Akūta iekaisuma gadījumā (piemēram, zilumi vai traumas pietūkums), tas izzūd dažu dienu laikā. Taču hroniska iekaisuma gadījumā mūsu organisma aizsardzības reakcija “aizkavējas” un rada pastāvīgu trauksmes stāvokli. Nav noslēpums, ka hronisks iekaisums var kaitēt mūsu veselībai: tas ir saistīts ar daudzām slimībām, piemēram, vēzi, sirds slimībām, diabētu, depresiju, artrītu un Alcheimera slimībām.

pexels

1. Zivis un rieksti

Lasis un sardīnes ir omega-3 superavoti. Arī riekstiem un sēklām piemīt pretiekaisuma īpašības. Iekļauj uzturā dažādus riekstus, kurus vari pievienot putrām, salātiem vai ceptiem dārzeņiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Rudens mēdz atnest ne tikai zeltainu lapu skaistumu un svaiguma pilnus rītus, bet arī drēgnumu, slapjdraņķi un saaukstēšanās risku. Kad temperatūra krītas un imunitāte sāk prasīt papildu rūpes, viens no vienkāršākajiem un dabiskākajiem veidiem, kā par sevi parūpēties, ir iekļaut ikdienā ingvera dzērienu. Šis sildošais eliksīrs ne vien palīdz stiprināt organismu, bet arī rada patīkamu enerģijas lādiņu tumšajās dienās, iesaka “healthline.com”.

Svarīgākais